Home / Family  / Η μαγευτική ιστορία των τσέχικων παιχνιδιών!

Η μαγευτική ιστορία των τσέχικων παιχνιδιών!

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των τσέχικων παιχνιδιών! 

Μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση για την ιστορία του τσέχικου παιχνιδιού θα λάβει χωρα στο Λονδίνο από τις 15 Σεπτέμβρη. Στην έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Czech Centre, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο των τσέχικων παιχνιδιών και να θαυμάσει vintage αλλά και σύγχρονα χειροποίητα παιχνίδια! 

 

 

 

Οι Τσέχοι έχουν ιστορία στα παιχνίδια και όπως δηλώνει και η διευθύντρια της έκθεσης Tereza Bruthansová «Οι Τσέχοι σχεδιαστές ήταν από πάντοτε γνώστες της σημασίας του παιχνιδιού, καθώς είναι τα πρώτα αντικείμενα που οι άνθρωποι παίρνουν στα χέρια τους αναπτύσσοντας τις ανθρώπινες αισθήσεις τους». 

 

 

Στην εντυπωσιακή έκθεση το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει στην ιστορία των τσέχικων παιχνιδιών, από τα χειροποίητα, ξύλινα παιχνίδια της Artel Cooperative, που ιδρύθηκε το 1908 στην Πράγα, μέχρι και τις σύχρονες δημιουργίες των σχεδιαστών, που αποτελούν αδιαμφισβήτητα μέρος της τσέχικης εθνικής ταυτότητας. 

 

 

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτέμβρη 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο του London Design Festival. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!