Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Η καλύτερη ώρα για να κάνουμε γυμναστική!

Η καλύτερη ώρα για να κάνουμε γυμναστική!

Η καλύτερη ώρα για να κάνουμε γυμναστική!
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνουμε γυμναστική;

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική στιγμή και ώρα της ημέρας για να κάνουμε γυμναστική; Ή μάλλον υπάρχει καλύτερη ώρα για να ασκούμαστε και να ωφεληθούμε όσο περισσότερο γίνεται από τις θετικές συνέπειες της προπόνησης στο σώμα και στο πνεύμα μας;

Η καλύτερη ώρα για να κάνουμε γυμναστική!
Πρωινή γυμναστική

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η πρωινή γυμναστική, πριν ακόμη φάμε πρωινό, βοηθά τον οργανισμό να καίει περισσότερες θερμίδες και λίπος, δίνοντας ένα ισχυρό boost στον μεταβολισμό μας. Η άποψη αυτή επικρατεί γιατί αφενός η πρωινή αερόβια άσκηση ενισχύει τον ρυθμό του μεταβολισμού μας και γιατί αφετέρου, το άδειο στομάχι “αναγκάζει” κατά κάποιον τρόπο τον οργανισμό μας να κάψει περισσότερο λίπος.

Η καλύτερη ώρα για να κάνουμε γυμναστική!

Ακόμη, η γυμναστική το πρωί χαρίζει στον οργανισμό μας περισσότερη ενέργεια και ευεξία και μας κρατά σε εγρήγορση, γεγονός που είναι εξαιρετικά σημαντικό για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της υπόλοιπης ημέρας.

Η καλύτερη ώρα για να κάνουμε γυμναστική!
Απογευματινή γυμναστική

Έρευνες δείχνουν πως η γυμναστική το απόγευμα ή και νωρίς το βράδυ μπορεί να έχει αρκετά καλά αποτελέσματα στην υγεία και τη σιλουέτα μας. Αν ανήκετε λοιπόν στην κατηγορία εκείνων που δεν αγαπούν τις πρωινές προπονήσεις και θέλουν να “ξυπνήσουν¨ καλά πριν ασκηθούν, τότε επιλέξτε να επισκεφθείτε το γυμναστήριο μετά τη δουλειά σας.

Η καλύτερη ώρα για να κάνουμε γυμναστική!
Κάντε γυμναστική όποια στιγμή της ημέρας θέλετε

Αν και τα οφέλη της πρωινής όπως και της απογευματινής γυμναστικής είναι αδιαμφισβήτητα, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, πως η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και πρέπει να ασκούμαστε όταν εμείς θέλουμε και νιώθουμε καλά. Αν λοιπόν είστε πρωινοί τύποι, τότε το πρωί είναι η κατάλληλη στιγμή για να γυμναστείτε, ενώ αν δεν είστε, τότε καλύτερα να επιλέξετε απογευματινές ώρες για την γυμναστική σας.

Η καλύτερη ώρα για να κάνουμε γυμναστική!

Ακόμη κι αν η γυμναστική το πρωί φαίνεται να έχει περισσότερα πλεονεκτήματα, το κλειδί για την επιτυχημένη και πιο αποτελεσματική προπόνηση, δεν βρίσκεται στην ώρα, αλλά στο πείσμα, τη συνέπεια και την επιμονή σας να κατακτήσετε τον fitness στόχο σας.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!