Home / Good Life  / Η Κέρκυρα είναι η Αρχόντισσα του Ιονίου

Η Κέρκυρα είναι η Αρχόντισσα του Ιονίου

Η Κέρκυρα είναι η Αρχόντισσα του Ιονίου
Ταξίδι στην όμορφη Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της χώρας μας και του Ιονίου Πελάγους. Κοσμοπολίτισσα και άκρως γοητευτική, έχει πολλάκις χαρακτηριστεί η “Αρχόντισσα του Ιονίου”, αποτελώντας ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό.

 

 

Η Κέρκυρα είναι η Αρχόντισσα του Ιονίου

Πανοραμική λήψη από τη χώρα της Κέρκυρας. 

 

Το ομηρικό Νησί των Φαιάκων θα σας συναρπάσει με τη βενετσιάνικη αύρα και τα στριφογυριστά, ρομαντικά καντούνια του, τα μεγαλοπρεπή παλάτια και πολυάριθμα αξιόθεατα, τη γραφική Παλιά Πόλη, τις σαγηνευτικές παραλίες και τους εξωτικούς κόλπους του.

 

 

Πόρτο Τιμόνι – εξωτική παραλία με γαλάζια νερά κοντά στον Αφϊώνα

 

 

 

Ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού είναι η Παλαιοκαστρίτσα, η οποία αποτελείται από μια σειρά από παραλίες που χωρίζονται από μικρά ακρωτήρια.

 

Η Κέρκυρα είναι η Αρχόντισσα του Ιονίου

Μια από τις παραλίες ασύγκριτης ομορφιάς στην Παλαιοκαστρίτσα.

 

 

Εκτός από τις όμορφες παραλίες της, είναι γνωστή και για τα πολιτιστικά αξιοθέατά της. Αξίζει μεταξύ άλλων να επισκεφθείτε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, που είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Ακόμη, το Βυζαντινό μουσείο Αντιβουνιώτισσας, το Μουσείο Χαρτονομισμάτων, που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο, και φυσικά το Μουσείο Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας. 

 

 

Η Κέρκυρα είναι η Αρχόντισσα του Ιονίου

Οι εντυπωσιακοί πράσινοι κήποι στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

 

 

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδος, ένας προορισμός στο Ιόνιο που δικαιώνει τις προσδοκίες ακόμη και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών.

 

Η Κέρκυρα είναι η Αρχόντισσα του Ιονίου

Το διάσημο Κανάλι της Αγάπης στο Σιδάρι, ένα πραγματικό αριστούργημα, είναι ένα τοπίο αιθέριας ομορφιάς, ίσως το μοναδικό στην Μεσόγειο.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!