Home / Cozyhome  / Η ΙΚΕΑ υποστηρίζει τις περιθωριοποιημένες γυναίκες της Ινδίας

Η ΙΚΕΑ υποστηρίζει τις περιθωριοποιημένες γυναίκες της Ινδίας

cozyvibe design ikea
Μέσα από μια homeware συλλογή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα.

Στην 7η κατά σειρά Innehållsrik collection, η ΙΚΕΑ παρουσιάζει καλάθια κατασκευασμένα από φύλλα μπανανιάς και χειροποίητα υφάσματα, σε συνεργασία με Ινδούς μικροπαραγωγούς.

 

Από το 2013 το σουηδικό brand κρατάει μέσα από την πρωτοβουλία IKEA Social Entrepreneurs, μια σταθερή συνεργασία με κοινωνικά ιδρύματα, που βοηθούν περιθωριοποιημένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 

Για την τελευταία συλλογή Innehållsrik, που στα σουηδικά σημαίνει “περιεκτικός”, η ΙΚΕΑ συνεργάστηκε με δύο κοινωνικές υπηρεσίες στην Ινδία, με τις ονομασίες Rangsutra και Industree.

 

cozyvibe design ikea

cozyvibe design ikea

 

Και οι δύο υπηρεσίες συνεργάζονται με κατασκευαστές από την Ινδία, προωθώντας τις τοπικές παραδοσιακές τεχνικές. Η Rangsutra απασχολεί 3000 τεχνίτες, 500 από τους οποίους κατασκευάζουν προϊόντα για τις συλλογές της ΙΚΕΑ, ενώ η Industree με τη σειρά της απασχολεί 600 άτομα που κατασκευάζουν για την εταιρεία, με το 80% αυτών να είναι γυναίκες.

 

Η παραγωγή της Innehållsrik collection δίνει δουλειά σε τεχνίτριες, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την καθημερινότητα και το επίπεδο διαβίωσής τους, αποκτώντας την ανεξαρτησία τους.

 

Η συλλογή περιλαμβάνει εκτός από καλάθια, χειροποίητα, κεντητά ριχτάρια, πετσέτες και μαξιλαροθήκες.

 

cozyvibe design ikea

cozyvibe design ikea

cozyvibe design ikea

cozyvibe design ikea

 

Το βασικό χρώμα της συλλογής είναι το μπλε, καθώς σε μια επίσκεψη στο Νέο Δελχί, οι creative directors μαγεύτηκαν από τα παραδοσιακά υφάσματα με τα μπλε patterns.

 

Από το 2013, υπολογίζεται ότι η ΙΚΕΑ έχει συμβάλει στην ανάπτυξη του βιωτικού επιπέδου 10.500 ανθρώπων, μέσα από τη συγκεκριμένη ενέργεια!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath