Home / Good Life  / Η ευτυχία ζει στην Κοπεγχάγη!

Η ευτυχία ζει στην Κοπεγχάγη!

Η ευτυχία ζει στην Κοπεγχάγη!
Νοερό ταξίδι στην πανέμορφη Κοπεγχάγη. 

Δεν είναι μόνο πρωτεύουσα της Δανίας αλλά και πρωτεύουσα της χαράς, καθώς σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστήμιου Columbia και πολλών άλλων πανεπιστημίων η πολύχρωμη Κοπεγχάγη φιλοξενεί τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στην Ευρώπη. Είναι μία πόλη που εκπέμπει ηρεμία, έχει υψηλή ποιότητα ζωής, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, πολλά αξιοθέατα και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί και σε γαστρονομικό επίπεδο. Ας την ανακαλύψουμε τώρα έστω μέσα από τις φωτογραφίες…

 

Η ευτυχία ζει στην Κοπεγχάγη!

 

 

Οι Δανοί λατρεύουν το ποδήλατο. 

Η Κοπεγχάγη είναι επίσης η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του ποδήλατου, το οποίο αποτελεί νούμερο ένα μέσο μεταφοράς. Οι Δανοί από μικροί μαθαίνουν να ποδηλατούν, ενώ η πόλη παρέχει στους κατοίκους της όλες τις απαραίτητες υποδομές για να κάνουν ποδήλατο με ευκολία και ασφάλεια. Τα ποδήλατα είναι περισσότερα από τα αυτοκίνητα και η δανέζικη πρωτεύουσα μία πόλη που προωθεί και υποστηρίζει τον οικολογικό τρόπο ζωής και τη φυσική άσκηση. 

 

 

Ο ήλιος είναι σπάνιος στην Κοπεγχάγη, όμως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι άφθονος. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι άνθρωποι το καλοκαίρι μένουν όσες περισσότερες ώρες μπορούν έξω από το σπίτι, κάνοντας πικ νικ, πολλές πολλές βόλτες και απολαμβάνοντας την καλοκαιρία. Η Κοπεγχάγη μάλιστα είναι πιο όμορφη από ποτέ τους καλοκαιρινούς μήνες και τότε ίσως είναι η κατάλληλη περίοδος να την επισκεφθείτε και να την ανακαλύψετε. 

 

 

 

Ένα από τα μέρη που θα μείνουν αξέχαστα στον ταξιδιώτη είναι φυσικά το λιμάνι. Εκεί βρίσκεται το άγαλμα – σύμβολο της πόλης “Η μικρή Γοργόνα” από το πασίγνωστο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σήμα κατατεθέν είναι επίσης και τα χρωματιστά σπιτάκια της πόλης γύρω από το λιμάνι που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό. 

 

Ζευγάρι που χαλαρώνει στο λιμάνι μια καλοκαιρινή μέρα σε concept hygge. 

Τι σημαίνει όμως hygge; Πολλά βιβλία έχουν γραφτεί και πολλά έχουν ειπωθεί για αυτή τη λέξη, που προφέρεται χου-γκα και είναι ο δανέζικος τρόπος να ζεις καλά και να απολαμβάνεις τις όμορφες στιγμές της ζωής χαλαρώνοντας. 

 

Η ευτυχία ζει στην Κοπεγχάγη!

 

Ακόμη ένα must see σημείο της Κοπεγχάγης είναι ο πεζόδρομος Stroget, πολύχρωμος και μακρύς, μάλιστα ο πιο μακρύς στην Ευρώπη, είναι ιδανικό μέρος για να κάνει ο ταξιδιώτης τις βόλτες του.

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!