Home / Fashion  / Η γκαρνταρόμπα της Grace Kelly στο Μουσείο Christian Dior

Η γκαρνταρόμπα της Grace Kelly στο Μουσείο Christian Dior

Φορέματα που λατρέψαμε μέσα από τις εμφανίσεις της θρυλικής σταρ…

Φέτος, αν ζούσε η Grace Kelly θα έκλεινε τα 90… Προς τιμήν της το Μουσείο Christian Dior στο Granville της Γαλλίας, πρόκειται να εκθέσει τα outfits της αδικοχαμένης σταρ, όλα με την υπογραφή του διάσημου μόδιστρου.

 

Η ίδια, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το Dior, o oποίος είχε επιμεληθεί πολλές από τις εμφανίσεις της σε ταινίες αλλά και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

Η έκθεση “Grace of Monaco: Princess in Dior” ξεκινάει στις 29 Απριλίου και θα φιλοξενήσει 85 συνολικά φορέματα, που κόβουν την ανάσα και μέχρι σήμερα φυλάσσονταν στο παλάτι του Μονακό.

 

 

Πίσω από τη μοναδική αυτή έκθεση “κρύβεται” ο ιστορικός μόδας Florence Müller, ο οποίος είχε πρόσβαση στην γκαρνταρόμπα της Kelly.

 

O Marc Bohan, ο τότε Creative Director του οίκου Dior, διατηρούσε επίσης μια πολύ στενή σχέση με την ηθοποιό, και σεβόταν πέρα από την επαγγελματική της ιδιότητα, τον τίτλο που είχε ως πριγκίπισσα, δημιουργώντας σύνολα που ισορροπούσαν ιδανικά ανάμεσα στους δύο αυτούς “ρόλους”.

 

 

Μία από τις θρυλικότερες εμφανίσεις της Kelly είναι η Dior τουαλέτα που φορούσε στο πάρτυ των αρραβώνων της το 1956, καθώς και το φόρεμα που επέλεξε να φορέσει όταν φιλοτεχνήθηκε το 1ο της πορτρέτο ως Πριγκίπισσα του Μονακό.

 

Μια έκθεση που σίγουρα αξίζει κανείς να απολαύσει!

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath