Home / Good Life  / Art & Culture  / Η ανατρεπτική έκθεση του Πικάσο στο Λονδίνο

Η ανατρεπτική έκθεση του Πικάσο στο Λονδίνο

Η Royal Academy του Λονδίνου παρουσιάζει την πρωτοποριακή έκθεση «Πικάσο και Χαρτί». Οι πειραματισμοί του Πικάσο με το χαρτί εισήγαγαν ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη τέχνη.

Ο Πικάσο δεν ζωγράφισε μόνο στο χαρτί αλλά το έσκιζε, το έκαιγε και δημιουργούσε τρισδιάστατες κατασκευές. Η έκθεση περιλαμβάνει μελέτες κολλάζ 4,8 μέτρων για την Guernica, ενώ έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 300 έργα σε χαρτί από την 80ετή καριέρα του καλλιτέχνη.

 

 

 

 

Το χαρτί ήταν ένα εργαλείο για να διερευνήσει τις ιδέες του και ένα υλικό με απεριόριστες δυνατότητες. Έχει πειραματιστεί με τα πάντα, από δημοσιογραφικό χαρτί και χαρτοπετσέτες μέχρι διακοσμητικές ταπετσαρίες. Πέρασαν δεκαετίες που ερευνούσε διαφορετικές τεχνικές εκτύπωσης, ενώ προμηθευόταν σπάνια και παλιά χαρτιά από την Ιαπωνία. Επινόησε ένα ολόκληρο νέο σύμπαν στην τέχνη.

 

 

 

 

Τα εκφραστικά σχέδια οδήγησαν σε πανύψηλα γλυπτά και στο κολοσσιαίο κολάζ «Femmes à leur». Οι πειραματισμοί του Πικάσο με το χαρτί εκτείνονται σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και προβάλλει τη συνεχή του προσπάθεια να επινοήσει και να καινοτομήσει.

 

 

 

 

Παράλληλα με τη μοναδική σειρά έργων του, έχετε την ευκαιρία να δείτε και πλάνα του αξιόλογου ντοκιμαντέρ για τη “Γκερνίκα” και του αριστουργήματος “Οι δεσποινίδες της Αβινιόν”.

Εκτίθενται μια σειρά γραμμάτων, εικονογραφημένων ποιημάτων και οι φωτογραφικές συνεργασίες με τη Ντόρα Μάαρ.

Βυθιστείτε στον κόσμο του χαρτιού του Πικάσο και ανακαλύψτε πώς με αυτό το καθημερινό υλικό που γνωρίζουμε τόσο καλά, βρήκε τα μέσα για να εξερευνήσει τα πιο απομακρυσμένα σημεία της δημιουργικότητάς του.

 

 

 

 

 Διοργάνωση:  Royal Academy του Λονδίνου, Mουσείο Τέχνης του Κλίβελαντ σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Πικάσο-Παρίσι.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Απριλίου 2020.

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.royalacademy.org.uk/exhibition/picasso-and-paper

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein