Home / Cozyhome  / Architecture  / ΕΣΩ 2020: 10 must-know για τη μεγαλύτερη γιορτή της αρχιτεκτονικής και του design!

ΕΣΩ 2020: 10 must-know για τη μεγαλύτερη γιορτή της αρχιτεκτονικής και του design!

Αύριο ξεκινά η μεγάλη γιορτή της αρχιτεκτονικής και του design! 12 κορυφαίοι δημιουργοί από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Αθήνα τη Στοκχόλμη και το Βερολίνο, θα βρεθούν στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο της 9ης διοργάνωσης της ημερίδας ΕΣΩ για να μιλήσουν  σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο από λάτρεις της αρχιτεκτονικής, του interior και του graphic design, του σχεδιασμού και των δημιουργικών τεχνών.

 

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την ημερίδα που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα ονόματα της Αρχιτεκτονικής και του Design.

 

 

1.Πόσες διοργανώσεις έχουν προηγηθεί;

Διοργανώνεται εδώ και 8 χρόνια και έχουν περάσει από τη σκηνή της ΕΣΩ περισσότεροι από 80  ομιλητές, 300 χορηγοί και δημιουργικοί συνεργάτες, 250 εθελοντές και 6.500 θεατές.

 

2.Ποιοι έχουν βρεθεί στη σκηνή της ΕΣΩ;

Έχουν μιλήσει τα σημαντικότερα ονόματα από γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως Mplusm architects, K-studio, Potiropoulos + partners, Pila, LC Architects, Not a Number Architects, Nikos Ktenas Architecture, SQ 1, Ctrlzak, LC Architects, A2 Architects, Elastic Architects, 314 Architecture Studio, LAAV architects,R.C. Tech Architects, Gfra architects, Urban Soul Project, Bllend Architects,  Δημήτρης Παπάζογλου, Block 722 Architects, Workshop – S, Betaplan, Kois Associated Architects, K&K Architects, Sparch Architects, Nikiforidis Cuomo Architects, Stage Design Office, MKV, A&M Group, Kokkinou Kourkoulas Architects, Deca Architects, ISV, Zege, Divercity Architects, PearsonLloyd Studio, Carlotta de Bevilacqua, Gensler Architects, UN Studio, Heatherwick Studio,  Zaha Hadid Architects Henning Larsen. 

Θέματα που έχουν βρεθεί στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της ΕΣΩ είναι μεταξύ άλλων η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), η ταυτότητα του τόπου, η δημιουργία της εμπειρίας, αρχιτεκτονική του κρασιού, το Styling, η αρχιτεκτονική και η πόλη, ο σχεδιασμός κατοικιών και ξενοδοχείων,  η φιλοξενία, χώροι εστίασης, έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας.


3.Ποια είναι η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων για την παρακολούθηση της ΕΣΩ;

Συνολικά, η διοργάνωση διαθέτει 800 εισιτήρια σε τρεις φάσεις πώλησης, τα οποία εξαντλούνται πάντα πριν τη μεγάλη μέρα. Επιπλέον, η διοργάνωση διαθέτει πάνω από 300 εισιτήρια δωρεάν δια μέσω των χορηγών αλλά και  κληρώσεις μέσα από τα social media, καθώς και άλλα 100 εισιτήρια σε ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους.


4.Τι είδους ομιλίες πραγματοποιούνται;

Το ΕΣΩ είναι εκτός από το πιο σημαντικό συνέδριο για την Αρχιτεκτονική και το Design και μία μεγάλη γιορτή, όπου τα λαμπρότερα μυαλά από την Ελλάδα και το εξωτερικό από τους χώρους της αρχιτεκτονικής του Design της γραφιστικής της φωτογραφίας και όχι μόνο μιλούν με έναν άμεσο γρήγορο και κατανοητό τρόπο σε περίπου 800 άτομα κάθε χρονιά ηλικίας 18 έως 98 + ανθρώπους, που αγαπούν το Design και την Αρχιτεκτονική και είναι λάτρεις της καλής αισθητικής. Οι ομιλιες εχουν διαρκεια κατα μεσο ορο απο 12 εως 18 λεπτα.

 

5.Σε τι κοινό απευθύνεται;

Το κοινό αποτελείται από αρχιτέκτονες Designers Design aficionados κατασκευαστές φοιτητές επιχειρηματίες, influencers ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν τις εξελίξεις στον χώρο αυτό και να καταλάβουν τον τρόπο που σκέφτονται οι δημιουργοί.


6.Τι είναι  το Archisearch Lifetime Achievement Award;
Τα βραβεία συνολικής προσφοράς του Archisearch και της Design Ambassador μπορεί να έχουν εγκαθιδρυθεί μόλις δύο χρόνια, αλλά διαθέτουν ήδη σημαντικό βάρος. Η αρχή έγινε στην 8η ημερίδα ΕΣΩ, με το βραβείο να απονέμεται στο σημαντικό designer, Γιάννη Τσεκλένη, ο οποίος έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο έργο.

Φέτος, θα τιμηθούν τρεις άνδρες – “πυλώνες” της μηχανικής και της αρχιτεκτονικής που έχουν αφήσει έντονο αποτύπωμα στη χώρα μας. Ο διεθνούς φήμης καθηγητής, Θεοδόσης Τάσιος, ο εγκέφαλος πίσω από τον αστικό ιστό της θετικής πλευράς της πόλης μας, Ιωάννης Βικέλας, και ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, ο τελευταίος εν ζωή αρχιτέκτονας της γενιάς των μοντερνιστών που δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο με ιστορική σημασία αλλά και ένα ενεργό μέλος της σύγχρονης πραγματικότητας. 

 

7.Ποιος διοργανώνει την ημερίδα ΕΣΩ; 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση παραγωγής του ΕΣΩ έχει ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής του Archisearch.gr και της Design Ambassador, ο οποίος έχει σχεδιάσει από το 2005 μερικές από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του χώρου αυτού όπως Invisible Hotel Exhibition, Green Design Festival, Color in Architecture, The Architect Show, Aluminium in Architecture, Architecture & Design Film Festival, Size Matters, Architects Talk, Hospitality Atmospheres, Hotel Experience και άλλες, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει περισσότερο από 300.000 ανθρώπους σε όλη την πορεία.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από δύο σημαντικές πλατφόρμες το περιοδικό +Design και το Δημήτρη Φακίνο, ιδρυτή των European Design Awards, των ΕΒΓΕ του Digitized και άλλων δράσεων γύρω από την οπτική επικοινωνία και το Digital Design, και τον Βασίλη Μπαρτζώκα, ιδρυτή του Archisearch.gr, του κορυφαίου ηλεκτρονικού περιοδικού για την Αρχιτεκτονική και το Design το οποίο σε αυτή την διοργάνωση θα κυκλοφορήσει και το πρώτο του FREE PRESS σε έντυπη μορφή, καθώς και της εταιρείας παραγωγής, δημοσίων σχέσεων events και consulting Design Ambassador, η οποία ειδικεύεται σε υπηρεσίες γύρω από την Αρχιτεκτονική και το Design.

 

8.Τι ώρα ξεκινά; 

Η 9η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Οι ομιλίες ξεκινούν στις 16.30μ.μ, ωστόσο σας συμβουλεύουμε να φτάσετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν στο χώρο, ώστε να δικτυωθείτε, να απολαύσετε μία σπιτική λεμονάδα από την hytra και καφέ με ωραία χαρμάνια από την Taf coffee. Επίσης, μην ξεχάσετε πριν τις ομιλίες, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και στο τέλος της εκδήλωσης να γνωρίσετε τις εταιρείες στο ισόγειο, αλλά και τους άλλους ορόφους οι οποίες στηρίζουν την διοργάνωση. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις πιο καινοτόμες λύσεις και τα πιο πρωτότυπα υλικά στον αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό κλάδο.

 


9.Πώς μπορεί το κοινό να μοιραστεί στιγμιότυπα στα social media;

Το hashtag της 9ης ημερίδας είναι #eso20. Όσο παρακολουθείτε τις ομιλίες μοιραστείτε την εμπειρία σας με τον κόσμο που δεν κατάφερε να έρθει. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το συνέδριο είναι Sold Out τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν, καθώς η ζήτηση των εισιτηρίων ανεβαίνει κατακόρυφα όσο περνάει ο χρόνος. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρξει μία έκπληξη στα social media του Archisearch για τους θεατές της ΕΣΩ 2020!

 

10.Ποια είναι τα δώρα κοινού της ΕΣΩ;

Ψάξε καλά την τσάντα σου στην θέση που κάθεσαι, καθώς και φέτος η ΕΣΩ σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Moleskine και η Urbi et Orbi θα προσφέρει όμορφα δώρα στους θεατές. Δώρο κοινού, για την φετινή διοργάνωση της ημερίδας ΕΣΩ 2020, θα είναι το εργονομικά σχεδιασμένο στυλό από τσιμέντο concrete pen,σε σχεδιασμό του Sotiris Lazou design studio και σημειωματάριο από τη Moleskine!

 

***To COZYHOME είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα: www.esw.gr


[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath