Home / Wellness  / Mind  / Εργαστείτε αποτελεσματικά από το σπίτι

Εργαστείτε αποτελεσματικά από το σπίτι

Εργαστείτε αποτελεσματικά από το σπίτι
Γιατί μένουμε σπίτι και εργαζόμαστε από το σπίτι. 

Η τηλεργασία μπορεί να είναι κάτι πρωτόγνωρο για πολλούς από εμάς και ως αποτέλεσμα να μας δυσκολεύει. Υπάρχουν όμως τρόποι για να είμαστε πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί και να δουλεύουμε από το σπίτι μας με περισσότερη ευχαρίστηση. 

 

Δημιουργήστε το κατάλληλο σκηνικό. 

Τι σημαίνει αυτό; Πως πρέπει να βρείτε τον χώρο μέσα στο σπίτι σας που σας εμπνέει για να εργαστείτε και να σας βοηθά ώστε να είστε συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί. Αυτό επίσης συνεπάγεται πως ο νέος χώρος εργασίας σας πρέπει να είναι καθαρός και τακτοποιημένος ώστε να αισθάνεστε πιο ήρεμοι. 

 

Βγάλτε τις πιτζάμες σας. 

Ναι μπορεί να είναι βολικές, όμως αν τις φοράμε όλη μέρα κάθε μέρα, ιδιαίτερα τώρα που η ψυχολογία μας είναι επιρρεπής, κινδυνεύουμε να πέσουμε σε λήθαργο. Μέσα στο κατάλληλο σκηνικό λοιπόν για να εργαστείτε αποτελεσματικά από το σπίτι είναι και να φορέσετε ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα, είναι άνετα αλλά παράλληλα ¨ανεβάζουν¨ την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή σας. Τέλος, μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά και το μακιγιάζ σας ώστε να δώσετε ένα ακόμη boost στη ψυχολογία σας. 

 

 

Εργαστείτε αποτελεσματικά από το σπίτι

 

 

Κάντε τακτικά μικρά break. 

Ένας τρόπος για να έχετε σε εγρήγορση το σώμα και το πνεύμα σας, να ξεφύγετε από τη μονοτονία και να είστε περισσότερο αποδοτικοί, είναι τα μικρά και συχνά διαλείμματα. Σηκωθείτε ανά τακτά διαστήματα από τις καρέκλα σας και κάντε μία μικρή βόλτα μέσα στο σπίτι ή κάντε κάποιες διατάσεις. Έτσι, θα νιώσετε πιο δραστήριοι και θα αποβάλετε τη μονοτονία. 

 

Βάλτε καθημερινά πρόγραμμα.

Όπως άλλωστε κάνατε και όταν πηγαίνατε στο γραφείο. Προγραμματίστε την ημέρα σας και τις εργασίες σας ώστε να μην αποκλίνετε από τους στόχους σας και γνωστοποιήστε στον εργοδότη σας το ακριβές ωράριο εργασίας σας αλλά και των διαλειμμάτων που θα κάνετε για φαγητό. 

 

Ναι στα social media αλλά με μέτρο. 

Το να είστε όλη μέρα στα social media και ιδιαίτερα όταν εργάζεστε μπορεί να σας αποτρέψει από το να είστε συγκεντρωμένοι στην εργασία και στο εκάστοτε project που πρέπει να φέρετε εις πέρας. Προσπαθήστε να θέσετε κάποια όρια στον εαυτό σας και να μην ασχολείστε τόσο πολύ με τα social media όταν εργάζεστε. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!