Home / Family  / Εργαστήριο Ρομποτικής για παιδιά στο κοινωνικό εργαστήρι Κήπος Σεμινάρια

Εργαστήριο Ρομποτικής για παιδιά στο κοινωνικό εργαστήρι Κήπος Σεμινάρια

cozy vibe kids corner khpos
Ένα ξεχωριστό εργαστήριο από την ομάδα Robot set go!


To μήνα Δεκέμβριο ξεκινάει στο κοινωνικό εργαστήρι “Κήπος Σεμινάρια” το Εργαστήριο Ρομποτικής για παιδιά, από την ομάδα “Robot set go”. Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά 5 – 10 χρονών.

Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει το παιχνίδι με την μάθηση και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα.

 

Στόχος είναι η κατάκτηση της γνώσης μέσα από πρακτικά παραδείγματα, η αξιοποίηση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, η καλλιέργεια της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της κριτικής και μεθοδικής σκέψης της φαντασίας, καθώς και η αντιμετώπιση προβλημάτων και η εύρεση λύσεων. Τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, παρουσιάζουν τις ιδέες τους, εργάζονται και δημιουργούν ομαδικά, επιμένουν, δίνουν λύσεις και πετυχαίνουν.

 

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές μηχανικής. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα στοιχεία της μηχανικής όπως γρανάζια, άξονες και με δομικά υλικά της LEGO.

 

cozy vibe kids corner khpos

cozy vibe kids corner khpos

 

 

Κάθε μάθημα στηρίζεται σε ένα σενάριο, το οποίο τα παιδιά ερμηνεύουν και προτείνουν τη δικής τους εκδοχή, αιτιολογώντας τις ιδέες τους. Επιλέγουν τα κατάλληλα υλικά και σχήματα προκειμένου να κατασκευάσουν ένα αντικείμενο και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους όπου τις αξιολογούν και τις βελτιώνουν.

 

Απευθύνεται σε παιδιά από την Πρώτη Δημοτικού έως Τρίτη Δημοτικού που ασχολούνται με την εκπαιδευτική πλατφόρμα WEDO 2.0 LEGO ενώ για παιδιά από Τετάρτη Δημοτικού έως και Τρίτη Γυμνασίου που ασχολούνται με την εκπαιδευτική πλατφόρμα EV3 LEGO.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 6 συναντήσεις διάρκειας 90′ η καθεμία και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου θα είναι 60 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί σε δύο δόσεις κατόπιν προκαταβολής με την εγγραφή σας.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:00-18:30.

 

Έναρξη: 02/12/2017
Λήξη: 27/01/2018

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: http://bit.ly/2jljOOd

 

Κήπος Σεμινάρια

Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη

Τ. 2313078962


[email protected]
www.kipos-seminaria.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath