Home / Family  / Επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Προετοιμάστε τα κατάλληλα για την ομαλή επιστροφή στα θρανία

Τρεις πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιστροφή στο σχολείο μετά τις γιορτές, πιο εύκολη υπόθεση. 

 

Οπλιστείτε με υπομονή

Η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων δεν είναι καθόλου ευχάριστη! Οι μικροί μαθητές δεν θέλουν να επιστρέψουν στα θρανία μετά από το γλυκό χριστουγεννιάτικο διάλειμμά τους, γεγονός που τους προκαλεί στρες και συχνά αντιδραστική συμπεριφορά. Προετοιμάστε τα με συζήτηση για την επιστροφή τους, μιλήστε τους για τα θετικά που συνεπάγονται την επιστροφή τους στο σχολείο και οπλιστείτε με πολλή υπομονή. Πιο συγκεκριμένα:

 

Κάντε την επιστροφή πιο διασκεδαστική

Χρησιμοποιήσετε τις τεχνικές πειθούς σας και παροτρύνετέ με τα λόγια σας να επιστρέψουν στο σχολείο και να αφήσουν πίσω τους τα Χριστούγεννα, εστιάζοντας στα θετικά της υπόθεσης. Πώς; Συζητήστε μαζί τους και πείτε τους ότι θα ξαναδούν τους φίλους και αγαπημένους συμμαθητές τους, ότι θα περάσουν όμορφα, θα κάνουν πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες και θα μάθουν αμέτρητα, ενδιαφέροντα νέα πράγματα.  Δώστε τους δηλαδή κίνητρα ώστε να θέλουν να γυρίσουν στο σχολείο πιο ευδιάθετα και χαρούμενα. 

 

 

Επαναφέρετε τον ύπνο στα φυσιολογικά επίπεδα

Κατά τη διάρκεια των εορτών τα παιδιά βγαίνουν από το συνηθισμένο τους πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται ο ύπνος τους και να είναι ακόμη πιο δύσκολο για εκείνα να επιστρέψουν στο σχολείο και τις υποχρεώσεις τους. Προσπαθήστε να επαναφέρετε σταδιακά τον ύπνο τους στα προηγούμενα επίπεδα και εντάξτε τα σιγά σιγά στη ρουτίνα τους, ώστε να γίνει πιο ομαλή η επιστροφή στα θρανία μετά τις γιορτές. 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!