Home / Good Life  / Εξερευνήστε τον ιστορικό Βόλο!

Εξερευνήστε τον ιστορικό Βόλο!

Απόδραση στον πανέμορφο Βόλο! 

Ο Βόλος, κτισμένος στο άκρο του Παγασητικού Κόλπου, θα σας μαγέψει με το υπέροχο παραλιακό του μέτωπο, τα αξιοθέατά του και τις αμέτρητες επιλογές διασκέδασης. Η ιστορική πόλη, που συνδέεται με την περίφημη, μυθολογική Αργοναυτική Εκστρατεία είναι ό,τι ζητάτε για ξένοιαστες διακοπές, αφού αποτελεί ορμητήριο, για ορεινές και παραθαλάσσιες εξορμήσεις.

 

ΜUST SEE!

Λίγα χλμ. δυτικά του Βόλου βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι του Σέσκλου (ο αρχαιότερος οικισμός της Ευρώπης) και του Διμηνίου (ο πιο γνωστός προϊστορικός οικισμός της Ελλάδας).

 

Στην πεζοδρομημένη λεωφόρο Αργοναυτών θα βρείτε την “Αργώ”, έργο του γλύπτη Νικόλα και σήμα κατατεθέν της πόλης, αλλά και το σκαρί μιας σύγχρονης Αργούς – ακριβές αντίγραφο της αρχαίας- που θα συγκινήσει τους λάτρεις της ιστορίας.

 

 

 

 

Η συνοικία “Παλιά” σύμφωνα με μια εκδοχή ταυτίζεται με την αρχαία Ιωλκό. Θαυμάστε τα ρωμαϊκά λουτρά, τα ερείπια του κάστρου, την οθωμανική πυριτιδαποθήκη, την πλατεία Αγίων Θεοδώρων και το πρώην εργοστάσιο Τσαλαπάτα, το οποίο σήμερα στεγάζει το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

 

Το “Μουσείο της Πόλης” του Βόλου είναι το πρώτο σύγχρονο Μουσείο Πόλης στην Ελλάδα. Βρίσκεται στα Παλιά και στεγάζεται στο κτίριο της πρώην καπναποθήκης Παπάντου. Στην αυλή του Μουσείου σώζεται τμήμα της ανατολικής πλευράς του τείχους του κάστρου των Παλαιών.

 

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλίας στεγάζεται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου,παραμένει ίδιος από το 1882. Το Σιδηροδρομικό Μουσείο φιλοξενεί σπάνια μικροαντικείμενα, παλιές φωτογραφίες στολές, τηλέγραφους, ξύλινα εκδοτήρια εισιτηρίων, ρολόγια σταθμών καθώς και σπάνια έγγραφα για τη σιδηροδρομική αρχιτεκτονική και τα μοναδικά σχέδια του αρχιτέκτονά του, Εβαρίστο Ντε Κίρικο.

 

 

Το Τυπογραφικό Μουσείο της εφημερίδας “ΘΕΣΣΑΛΙΑ”, της μακροβιότερης έκδοσης από το 1898, φιλοξενεί τυπογραφικές μηχανές του 19ου αι. πιεστήρια, εξαρτήματα τυπογραφείων, τραπέζια στοιχειοθεσίας κ.α. Φυσικά τις προθήκες του κοσμούν αρχεία και πρωτοσέλιδα του παρελθόντος.

 

Το Εντομολογικό Μουσείο του δρ. Γεωπονίας Αθανασίου Κουτρούμπα είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα των Βαλκανίων, καθώς περιλαμβάνει 100.000 έντομα διαφόρων τάξεων, ανάμεσα σε αυτά και μοναδικά δείγματα, όπως η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο.

 

 

 

DON’T MISS!

Απολαύστε γευστικούς μεζέδες στα φημισμένα Τσιπουράδικα του Βόλου, σταθερό σημείο συνάντησης των Βολιωτών. Ένας “θεσμός” που κρατά από τις αρχές του αιώνα και έχει γίνει γνωστός πια σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Ο κατάφυτος λόφος Γορίτσας με την ομώνυμη εκκλησιά της Παναγιάς στην κορυφή, θα σας χαρίσει μια υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης και της Παναγιάς της Τρύπας, χτισμένης σε σπηλιά, δίπλα στη θάλασσα.

 

Ταξιδέψτε με τον θρυλικό “Μουτζούρη”, το ατμήλατο τραίνο του Πηλίου, που συνδέει το παραθαλάσσιο χωριό Λεχώνια με τις ορεινές Μηλιές, σε υψόμετρο 400 μ. Απολαύστε το εντυπωσιακό τοπίο του βουνού και της θάλασσας, καθώς περνάτε μέσα από τα δεκάδες χωριά.

 

Καθημερινά είναι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τις Σποράδες (Σκόπελο, Σκιάθο, Αλόνησο) ακόμα και για ημερήσιες αποδράσεις.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath