Home / Cozyhome  / Εντυπωσιακά design και art projects με οικολογική χροιά!

Εντυπωσιακά design και art projects με οικολογική χροιά!

Όταν η οικολογία και η τέχνη συναντούν το design! 

H πράσινη προσέγγιση έχει διεισδύσει στον χώρο του σχεδιασμού τα τελευταία χρόνια, συνδυάζοντας άψογα την οικολογία, με τη μοντέρνα αισθητική και τη λειτουργικότητα, απαντώντας περίφημα στις επιταγές της σύγχρονης πραγματικότητας. Συγκεντρώσαμε design, αλλά και art projects που αποδεικνύουν περίφημα τη δυναμική σχέση του σχεδιασμού και της τέχνης με τις φιλικές πρακτικές προς το περιβάλλον! 

 
The Pipeline Project

Μία χρωματιστή συλλογή από άνετες καρέκλες σχεδίασε ο product designer Christophe Machet. H συλλογή που ονομάζεται “The Pipeline Project” είναι κατασκευασμένη από χρησιμοποιημένους σωλήνες πολυβινυλοχλωριδίου ή αλλιώς σωλήνες PVC και ξύλο δρυός. Οι μοντέρνες καρέκλες διατίθενται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα, είναι άνετες και πρακτικές και αποτελούν ιδανικά καθίσματα όχι μόνο για την τραπεζαρία, αλλά και για άλλους χώρους όπως είναι το γραφείο ή το καθιστικό.

 

thepipelineproject.tictail.com

 

 

 

Eco gigantic sculpture

Ένα γλυπτό ωδή στην προστασία του περιβάλλοντος δεσπόζει στην πόλη Μπρυζ του Βελγίου. Το γιγάντιο γλυπτό που ονομάζεται “Skyscraper (The Bruges Whale)” αναπαριστά μία φάλαινα και είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από πλαστικά απόβλητα που συνέλεξαν εθελοντές από τις παραλίες της Χαβάης. To εντυπωσιακό γλυπτό, μέρος της έκθεσης Triënnale Brugge 2018, που είχε ως κεντρικό θέμα τη μόλυνση του περιβάλλοντος, σχεδιάστηκε από το αμερικάνικο αρχιτεκτονικό και design brand StudioKCA, με στόχο να αφυπνίσει το κοινό αναφορικά με τη ραγδαία μόλυνση του πλανήτη.

 

triennalebrugge.be

 

 

 

Unique Paper Constructions

H Νοτιοαφρικανή καλλιτέχνης Barbara Wildenboer εντυπωσιάζει με τις ιδιαίτερες κατασκευές της από χαρτί, που δικαίως ξεχωρίζουν για τον απρόσμενο σχεδιασμό και τα έντονά τους χρώματα. Μέσα από το πληθωρικό και αδιαμφισβήτητα ξεχωριστό της project κάνει ένα σαφές σχόλιο στον αχαλίνωτο καταναλωτισμό της σύγχρονης κοινωνίας, τη σπατάλη και την αποσύνδεση από τον φυσικό κόσμο.

 

barbarawildenboer.com

 

 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!