Home / Cozyhome  / Architecture  / Εντυπωσίασε το πρώτο Architecture and Design Film Festival στην Αθήνα!

Εντυπωσίασε το πρώτο Architecture and Design Film Festival στην Αθήνα!

To ΑDFF:ATHENS προκάλεσε αίσθηση με την πρώτη του εμφάνιση. 

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο ευρωπαϊκό Architecture & Design Film Festival, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα, το τριήμερο 27-29 Απριλίου 2018, προκαλώντας αίσθηση με το περιεχόμενο και τις δράσεις του.

 

Ένας σημαντικός αριθμός από Αρχιτέκτονες, Designers, αλλά και λάτρεις της Aρχιτεκτονικής και του Κινηματογράφου, βρέθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς), για να παρακολουθήσουν την πρώτη εμφάνιση στην Ευρώπη αυτού του ιδιαίτερου φεστιβάλ, το οποίο ήδη διεξάγεται με απόλυτη επιτυχία στην Αμερική, για περισσότερα από 10 χρόνια.

 

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του τριημέρου προβλήθηκαν 12 ταινίες μεγάλου μήκους και 11 φιλμ μικρού μήκους. Παράλληλα, μια σημαντική καινοτομία του ADFF: ATHENS σε σχέση με το international ADFF, υπήρξε η προβολή 6 ταινιών και ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής.

 

 


Οι ταινίες, προβάλλονταν σε 2 κύριους χώρους του Μουσείου Μπενάκη (Αμφιθέατρο και Μικρό Θέατρο) και 2 συμπληρωματικούς (για τα φιλμ μικρού μήκους και τις ελληνικές παραγωγές). Επίσης, υπήρχαν ειδικά προδιαγεγραμμένοι χώροι ιδιωτικών προβολών, ενώ στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη είχε στηθεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό “θερινού κινηματογράφου”, όπου το κοινό είχε τη δυνατότητα, σε ένα περισσότερο “χαλαρό” περιβάλλον, να παρακολουθεί ειδικά επιλεγμένες ταινίες.


 
Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των χώρων του Architecture & Design Film Festival στο Μουσείο Μπενάκη, έγινε από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο A&M Architects, οι απαιτητικές κατασκευές από την εταιρεία Επίκυκλος, ενώ η μελέτη φωτισμού έγινε από την IFI.

 

O Βασίλης Μπαρτζώκας με τον Δημήτρη Αντωνακο και τον Kyle Bergman.

 

 

Συμπληρωματικά των προβολών, πραγματοποιήθηκαν discussion panels, στα οποία συμμετείχαν δημιουργοί των ταινιών, σημαντικοί αρχιτέκτονες και designers, καθώς και άνθρωποι του κινηματογράφου, καταθέτοντας και συζητώντας με το κοινό την άποψή τους, τόσο για το περιεχόμενο των φιλμ, όσο και για αυτή καθαυτή τη δομή των ταινιών.

 

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ταινίες που προβλήθηκαν και τα discussion panels που ακολούθησαν τις προβολές.

 

Tο Architecture and Design Film Festival είναι μια συνδιοργανωση των archisearch.gr και της εταιρείας Demand.

 

 

To COZYHOME ήταν χορηγός επικοινωνίας. 

 

 

*Φωτογραφίες: Μαρία Πάχου

 

More info: www.demand.com.gr

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath