Home / Lifestyle  / Ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ξέραμε για τον Pierce Brosnan!

Ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ξέραμε για τον Pierce Brosnan!

Pierce Brosnan, ο γοητευτικός τέως James Bond!

 

Ο γοητευτικός Pierce Brosnan έχει υποδυθεί με μεγάλη επιτυχία τον θρυλικό πράκτορα 007, αποτελώντας έναν από τους πιο sexy ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τον μακροβιότερο πράκτορα στη μεγάλη οθόνη!  Τι άλλο όμως δεν ξέρουμε για τον ταλαντούχο ηθοποιό; 

 

 

 

Ο Pierce Brosnan γεννήθηκε στις 16 Μάη 1953 και μεγάλωσε, στην πόλη Ναβάν, στην Ιρλανδία, με τον παππού και τη γιαγιά του.  Μετά το θάνατό τους έζησε μέχρι περίπου τα δέκα του χρόνια με διάφορους συγγενείς και γνωστούς. Αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 60 πήγε να μείνει με την μητέρα του και τον πατριό του σε ένα χωριό στη Σκωτία και αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο.

 

 

 

Στην ηλικία των 20 ετών, γράφτηκε σε δραματική σχολή και, όσο ήταν στο Λονδίνο, συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις στο West End, όπως “Filumena ” του Φράνκο Τζεφιρέλι και “The Red Devil Battery Sign” του Τενεσί Ουίλιαμς στο York Theater Royal.

 

 

 

Το 1982 μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου ανέλαβε τον ρόλο του Ρέμινγκτον Στιλ στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Μετά από ρόλους στην τηλεόραση ήρθε η στιγμή που ξεκίνησε να συμμετέχει και σε κινηματογραφικές παραγωγές. Έτσι, ξεκίνησε τη καριέρα του στην μεγάλη οθόνη με τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως το “Βρώμικο Σαββατοκύριακο”, το “The Lawnmower Man” και το “Κα Ντάπφαϊρ”. Το 1995 όμως οι μετοχές του στον χώρο του θεάματος εκτοξεύονται όταν υποδύεται τον θρυλικό πράκτορα James Bond! 

 

 

Η πρώτη του ταινία ως James Bond ήταν το “Golden Eye” που θεωρείται και η δεύτερη πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του 007 μετά το  “Moonraker”  καθώς απέφερε περίπου με 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως!

 

 

Άλλες ταινίες που έχει παίξει είναι οι εξής: “Ο Καθρέφτης Έχει Δύο Πρόσωπα”, “Mars Attacks!”, “Η Κορυφή του Δάντη”, “Ροβινσών Κρούσος”, “Υπόθεση Τόμας Κράουν”, “Ο Ράφτης του Παναμά”, “Evelyn”, “Εραστές Μετ’ Εμποδίων”, “Το Τελευταίο Κόλπο”, “The Matador”, “Seraphim”. 

 

 

 

Ο ηθοποιός παντρεύτηκε το 1980 την Αυστραλή ηθοποιό Cassandra Harris , με την οποία απέκτησε ένα γιο, ενώ υιοθέτησε και τα δυο παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο της όταν ο πατέρας τους απεβίωσε. Δυστυχώς, η σύζυγός του έφυγε από την ζωή το 1991. Δέκα χρόνια αργότερα ο γοητευτικός ηθοποιός παντρεύεται την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Keely Shaye Smith, με την οποία αποκτά δύο παιδιά. 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!