Home / Beauty  / Ελεονώρα Γκελεστάθη: Η φρέσκια ματιά στον beauty κόσμο!

Ελεονώρα Γκελεστάθη: Η φρέσκια ματιά στον beauty κόσμο!

Η Ελεονώρα Γκελεστάθη μας αποκαλύπτει τα μυστικά της απόλυτης winter περίποιησης!

H beauty vlogger Ελεονώρα Γκελεστάθη, που έχει αγαπηθεί από το ελληνικό youtube για την αμεσότητα, τη γλυκύτητα και τις χρήσιμες συμβουλές της μας μιλά για το ξεκίνημά της, τα ενδιαφέροντά της και μοιράζεται μαζί μας πολύτιμα tips περιποίησης για τον χειμώνα!

 

 

Πότε ξεκίνησες να πειραματίζεσαι με το μακιγιάζ και πότε και πώς αποφάσισες να ακολουθήσεις το beauty vlogging;

Με το μακιγιάζ άργησα πολύ να ασχοληθώ, μιας και ήμουν αρκετά αγοροκόριτσο μικρή και με ενδιέφεραν μόνο τα αθλήματά μου! Τότε, δεν ήταν και πολύ δημοφιλές το μακιγιάζ έτσι κι αλλιώς, οπότε οι μόνες φορές που βαφόμουν ήταν σε θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο. Στη συνέχεια βλέποντας τηλεόραση και διαβάζοντας περιοδικά άρχισε να μου αρέσει το μακιγιάζ και να θέλω να πειραματιστώ κι εγώ. Μέχρι που μπήκε στην ζωή μου το youtube, το 2012 και κόλλησα ως θεατής με τις beauty vloggers! Σκεφτόμουν αρκετό καιρό αν θα έκανα κι εγώ κάτι παρόμοιο με τα κορίτσια που τόσο θαύμαζα, μέχρι που μια μέρα απλά το έκανα! Έτσι πριν 3 χρόνια άνοιξα το δικό μου κανάλι και έκτοτε μοιράζομαι όλα μου τα ενδιαφέροντα με όσους με βλέπουν!

 

 
Εκτός από το beauty vlogging υπάρχει κάποιος άλλος τομέας που σε γοητεύει εξίσου;

Λατρεύω τα ταξίδια! Είναι ίσως η μεγαλύτερη αδυναμία μου και το “χόμπι” στο οποίο ξοδεύω τα περισσότερα χρήματά μου. Θέλω να ταξιδεύω κάθε χρόνο και να γνωρίζω καινούρια μέρη και νέες, για εμένα, κουλτούρες. Βρίσκω απίστευτα απελευθερωτικό, εκπαιδευτικό και αναζωογονητικό το να ταξιδεύω και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας.

 

Πολλοί μπορεί να υποστηρίξουν πως η θεματολογία των beauty vloggers είναι λίγο πολύ η ίδια. Εσύ όμως έχεις καταφέρει να διαφοροποιηθείς, αποκτώντας και διατηρώντας το δικό σου κοινό. Ποια στοιχεία πιστεύεις ότι σε κάνουν να ξεχωρίζεις και να κρατάς το ενδιαφέρον του κοινού;

Θεωρώ πως ακριβώς επειδή το αντικείμενο του μακιγιάζ σε γενικές γραμμές είναι ίδιο, αυτό που διαφοροποιεί κάθε youtuber είναι η προσωπικότητα και ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεται τα ενδιαφέροντά του. Πολλές φορές με ρωτούν “Πώς μπορώ να γίνω youtuber;” και απαντώ πως αρκεί να είσαι αυθεντικός, αληθινός, ειλικρινής και να έχεις κάτι που αγαπάς για να μοιραστείς. Μια επαγγελματίας makeup artist θα διδάξει τεχνικές και θα μιλήσει για το επαγγελματικό κομμάτι του μακιγιάζ, κάποια η οποία είναι απλά λάτρης του μακιγιάζ θα μιλήσει από την πλευρά του καταναλωτή. Στο δικό μου κανάλι προσπαθώ να μην περιορίζομαι μόνο στο μακιγιάζ, αλλά να θίγω και θέματα της καθημερινότητας. Πολύ δημοφιλή είναι τα challenges, αλλά και τα videos που κάνω παρέα με τον σκύλο μου τον Ρομέο.

 

 

 

Είναι κατά τη γνώμη σου οι Ελληνίδες ενημερωμένες σχετικά με τα beauty ζητήματα; Θεωρείς ότι περιποιούνται τον εαυτό τους όπως και όσο πρέπει και ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν;

Στις μέρες μας πιστεύω πως η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ενημερωμένοι για τα πάντα σχετικά με το μακιγιάζ και την περιποίηση! Έχοντας πρόσβαση στα social media δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι πως τόσο η βιομηχανία όσο και οι καταναλωτές έχουμε στραφεί πολύ στην περιποίηση, το λεγόμενο skincare. Για πολλά χρόνια δίναμε έμφαση μόνο στο μακιγιάζ και αγνοούσαμε ή ξεχνούσαμε πως τον πιο σημαντικό ρόλο τον παίζει η φροντίδα πριν από οτιδήποτε άλλο. Σωστό ντεμακιγιάζ και σωστή ενυδάτωση είναι 2 βήματα που δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ, ό,τι ηλικία και αν έχουμε! Επίσης, συχνά ξεχνάμε να περιποιηθούμε την περιοχή κάτω από τα μάτια μας, κάτι που θα το μετανιώσουμε αργότερα. Απ’ όταν ξεκίνησα να ενυδατώνω την συγκεκριμένη περιοχή έχω παρατηρήσει μεγάλη διαφορά τόσο στην υφή του δέρματος, όσο και στο αποτέλεσμα με μακιγιάζ.

 

 

 

 

Τι δεν λείπει ποτέ από το beauty boudoir σου;

Ακόμα και αν μου είχαν τελειώσει όλα τα καλλυντικά θα είχα σίγουρα μια ενυδατική κρέμα για λαμπερό αποτέλεσμα, ένα μολύβι φρυδιών και μια μάσκαρα!

 

Ποια είναι θεωρείς τα must beauty προϊόντα για την περιποίησή μας τον χειμώνα;

Οπωσδήποτε ενυδατική κρέμα προσώπου με ή χωρίς χρώμα, μάσκα προσώπου και ματιών μια φορά την εβδομάδα, κρέμα χεριών, ένα ξηρό σαμπουάν και ένα ενυδατικό λαδάκι για τα νύχια.

 

 

 

Q&A

Ομορφιά είναι: Να ξυπνάς το πρωί και να νιώθεις φρέσκος και ζωντανός.

Αγαπημένο motto: “Ζήσε για σένα”.

Beauty πρότυπο: Αλλάζει ανάλογα με την διάθεση και την ηλικία.

Δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μου: Ένα μίνι οινόπνευμα.

Αν δεν ήμουν beauty vlogger θα ήμουν: Travel vlogger και θα σας έστελνα τα νέα μου από κάθε γωνιά του κόσμου!

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για την Ελεονώρα Γκελεστάθη στο κανάλι της στο Youtube Eleonora αλλά και στον ταξιδιάρικο λογαριασμό της στο Instagram @eleonora_gk

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!