Home / Beauty  / Ελαιόλαδο: 2 μάσκες με το απόλυτο μυστικό ομορφιάς

Ελαιόλαδο: 2 μάσκες με το απόλυτο μυστικό ομορφιάς

Ελαιόλαδο: 2 μάσκες με το απόλυτο μυστικό ομορφιάς
Diy: 2 θαυματουργές μάσκες με το πολύτιμο ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο έχει μαλακτικές, ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους σε καλλυντικά προϊόντα. Φτιάξτε μόνες σας 2 εύκολες, γρήγορες και ευεργετικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο και τα μαλλιά σας με ελαιόλαδο.

Μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα και θέλετε επειγόντως να την ενυδατώσετε τότε φτιάξτε μόνες σας μία εύκολη μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο και ένα αυγό. Τα δύο αυτά αγνά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, θα σας βοηθήσουν να ενυδατώσετε σε βάθος την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα του προσώπου σας, αποφεύγοντας κάθε τι χημικό και επιβλαβές, αλλά και να συσφίξετε τους πόρους του προσώπου σας, καθώς το ασπράδι από το αυγό αναζωογονεί και φωτίζει το θαμπό και αφυδατωμένο δέρμα.

Απλώς αναμείξτε σε ένα μικρό μπολάκι το αυγό αφού το χτυπήσετε καλά με 3 γενναίες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σας για 30 λεπτά. Όταν πλέον η μάσκα στεγνώσει, ξεπλύνετε την επιδερμίδα σας καλά με άφθονο χλιαρό νερό και μετά απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

Μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου έχουν πλήθος οφελών και για τα μαλλιά μας. Περιληπτικά, το ελαιόλαδο βοηθά στην καταπολέμηση της ψαλίδας, στην ενυδάτωση της τρίχας και στην επανόρθωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, συμβάλλοντας συνολικά στην υγεία και τη λάμψη του τριχωτού της κεφαλής.

Αν έχετε ταλαιπωρημένα και κατεστραμμένα μαλλιά μπορείτε να φτιάξετε μία μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο και μέλι και να την χρησιμοποιήσετε ως αποτελεσματική θεραπεία. Φτιάξτε ένα μείγμα από 3 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτάλι μέλι, ανακατεύοντας καλά τα δυο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, απλώστε το στα μαλλιά σας και φορέστε ένα σκουφάκι ή μία διάφανη μεμβράνη. Αφήστε τη μάσκα μαλλιών να δράσει για 40 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!