Home / Cozyhome  / Architecture  / Εγκαινιάζεται το εντυπωσιακό κατάστημα της Apple στη Σιγκαπούρη!

Εγκαινιάζεται το εντυπωσιακό κατάστημα της Apple στη Σιγκαπούρη!

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners έχτισε το κατάστημα πάνω στο νερό δίπλα από το πασίγνωστο ξενοδοχείο Marina Bay Sands. Σήμερα ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το νέο Apple store στο Marina Bay και οι πελάτες μπορούν να εισέλθουν στη σφαιρική κατασκευή, η οποία επιπλέει πάνω στο νερό.

 

 

Το σφαιρικό κατάστημα είναι μέσα στον όρμο της Marina Bay, κοντά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα που σχεδίασε ο Μοσέ Σαφντί. Το κατάστημα περιβάλλεται από νερό κι έτσι μοιάζει σα να επιπλέει.

 

«Οι πόρτες του νέου καταστήματος στον κόλπο της Σιγκαπούρης ανοίγουν. Το Apple Marina Bay Sands θα βρίσκεται στην καρδιά της δημιουργικότητας, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν, να συνδεθούν αλλά και να δημιουργήσουν νέα πράγματα. Ανυπομονούμε να δούμε πού θα οδηγήσει τον καθένα η φαντασία του» δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Apple.   

Το κοινό μπορεί να το επισκεφθεί μέσω μιας πεζογέφυρας που θα ξεκινάει από τον παραλιακό δρόμο. Ένα υποβρύχιο πέρασμα θα το συνδέει επίσης με το εμπορικό κέντρο στη βάση του συγκροτήματος Marina Bay Sands, το οποίο άνοιξε το 2011.

 

Ήταν ένα από τα δύο «κρυστάλλινα κιόσκια» που «σχεδιάστηκαν ως ένα ζευγάρι από διαφανή νησιά που επιπλέουν πάνω στο νερό». Το άλλο κιόσκι υπάρχει ακόμα και στεγάζει ένα κατάστημα Louis Vuitton. – Ν.Γ.

 

 

Image credit: Today

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein