Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Διατροφικά tips για την νέα χρονιά

Διατροφικά tips για την νέα χρονιά

Ξεκίνησε άμεσα την απώλεια βάρους με αυτά τα διατροφικά tips.

Ο νέος χρόνος έφτασε και μαζί του συνοδεύει στόχους που θέλει να πραγματοποιήσει ο καθένας μας. Μέσα στην λίστα με όσα θέλουμε να πετύχουμε την νέα χρονιά είναι σίγουρα η βελτίωση της σιλουέτας και η απώλεια βάρους. Δες ποιους διατροφικά tips πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις το 2018, για να αποκτήσεις το κορμί που ονειρεύεσαι.

 

Θα τρώω λιγότερους υδατάνθρακες.

Η μείωση της κατανάλωσης των υδατανθρακών είναι σημαντικό βήμα για την απώλεια βάρους. Ακόμη, ένα άλλο tip που θα βοηθήσει πολύ στην απώλεια βάρους είναι η αντικατάσταση των λευκών υδατανθραών με προϊόντα ολικής άλεσης που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία και συμβάλλουν στην διατήρηση μιας λεπτής σιλουέτας. Φέτος λοιπόν, θα προτιμώ -με μέτρο πάντα- να καταναλώνω μαύρα πολύσπορα κριτσίνια,  ψωμί Ζέας, καστανό ρύζι και ζυμαρικά ολικής άλεσης.

 

Θα μειώσω το κόκκινο κρέας.

Η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την σιλουέτα. Το κόκκινο κρέας φέρει πολλές τοξίνες και έρευνες το συσχετίζουν με πολλές παθήσεις. Φέτος λοιπόν, θα προσπαθήσω να περιορίσω την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος αλλά και του junk food, που είναι συνήθως burgers, πίτα με γύρο ή σουβλάκια κτλ. Ο στόχος μου είναι να τρώω λιγότερο κρέας όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για λόγους υγείας.

 
Θα περιορίσω τα αναψυκτικά.

Τα αναψυκτικά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα χρήσιμο στον οργανισμό αλλά αντίθετα τον επιβαρύνουν, ενισχύοντας σημαντικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα. Φέτος λοιπόν, θα περιορίσω ή ακόμη και θα σταματήσω να πίνω αναψυκτικά και θα προσπαθήσω να πίνω πολύ νερό. 12 ποτήρια νερό την ημέρα θα είναι ο νέος μου διατροφικός στόχος.

 

 
Θα επενδύσω σε πολλά φρούτα και λαχανικά.

Πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι ό,τι πρέπει για το νέο διατροφικό πλάνο του 2018. Τα φρούτα και τα λαχανικά μας βοηθούν να αισθανόμαστε κορεσμό, είναι φτωχά σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά και βοηθούν σημαντικά στην ενυδάτωση του οργανισμού και στην απώλεια βάρους.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!