Home / Wellness  / Health  / Διατροφή χωρίς αλάτι με μπαχαρικά

Διατροφή χωρίς αλάτι με μπαχαρικά

Διατροφή χωρίς αλάτι με μπαχαρικά
Μπαχαρικά και μυρωδικά για νόστιμο φαγητό χωρίς αλάτι

Αν θέλετε να μειώσετε το αλάτι και ψάχνετε τρόπους για να δώσετε γεύση και ένταση στο φαγητό σας, επενδύστε στα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τα βότανα. Υπάρχουν μυρωδικά και μπαχαρικά που αφενός κάνουν πιο νόστιμο το φαγητό και αφετέρου σας βοηθούν να ακολουθήστε μία πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Διατροφή χωρίς αλάτι με μπαχαρικά
Κάρδαμο

Εκτός του ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της πέψης, το κάρδαμο μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε επιπλέον γεύση στο φαγητό σας. Η γλυκιά και πικάντικη γεύση του ταιριάζει σε σαλάτες με λαχανικά, πατάτες ή ζυμαρικά, σούπες λαχανικών, κοτόπουλο και διάφορα κρέατα δίνοντας μία spicy, ενδιαφέρουσα νότα στο φαγητό σας.

Διατροφή χωρίς αλάτι με μπαχαρικά
Κανέλα

Εξαιρετικά δημοφιλές μπαχαρικό στις κουζίνες της Ανατολής, η κανέλα αποτελεί ένα από τα μπαχαρικά που μπορούν να δώσουν επιπλέον γεύση στα φαγητά σας. Ταιριάζει σε γλυκές ή αλμυρές παρασκευές (κυρίως στα κοκκινιστά κρέατα) και είναι παράλληλα εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία, καθώς ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης.

Διατροφή χωρίς αλάτι με μπαχαρικά
Δενδρολίβανο

Το επίσης αρωματικό δενδρολίβανο, συνδυάζεται άριστα με το αρνάκι και το κατσικάκι, ενώ μπορείτε να το προσθέσετε επίσης σε σάλτσες, μαρινάδες και σούπες.

Διατροφή χωρίς αλάτι με μπαχαρικά
Πιπέρι μαύρο

Ταιριάζει σε όλα σχεδόν τα φαγητά και μπορείτε να το προσθέσετε για extra πικάντικη γεύση στα λαχανικά και τα ψάρια, τα κρεατικά, τα ζυμαρικά, τις σαλάτες και τις σάλτσες.

Διατροφή χωρίς αλάτι με μπαχαρικά
Μαϊντανός

Δεν δίνει μόνο γεύση, αλλά κάνει καλό και στην υγεία μας, προσφέροντας μας βιταμίνη C και Β καροτίνη. Η φρεσκάδα που χαρίζει και οι αρωματικές τους νότες, τον καθιστούν σούπερ προσθήκη στις ωμές ή βραστές σαλάτες, στα λαδερά, στο ψάρι, στις σάλτσες, στο κοτόπουλο και στα όσπρια.

Διατροφή χωρίς αλάτι με μπαχαρικά
Θυμάρι

Το μεσογειακό και έντονα αρωματικό θυμάρι, έχει πολύ δυνατή γεύση και ταιριάζει υπέροχα σε σούπες, σάλτσες, στο κρέας, στις πίτες αλλά και σε άλλα φαγητά όπως είναι τα γεμιστά και οι νόστιμοι κεφτέδες. Μάλιστα, εκτός από την γεύση που δίνει στα φαγητά, έχει πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Διατροφή χωρίς αλάτι με μπαχαρικά

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!