Home / Family  / Διατροφή μετά τον τοκετό: τροφές για ενέργεια, χωρίς θερμίδες

Διατροφή μετά τον τοκετό: τροφές για ενέργεια, χωρίς θερμίδες

Διατροφή μετά τον τοκετό: τροφές για ενέργεια, χωρίς θερμίδες
Τι να τρώτε για να έχετε ενεργεία και να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης

Διατροφή μετά τον τοκετό: Όλα τα μυστικά. Το σώμα μετά τον τοκετό χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει. Εκτός από την πολυπόθητη ξεκούραση και τον ύπνο, που γίνεται όλο και περισσότερο δύσκολος με το μωρό, είναι απαραίτητη και η σωστή διατροφή. Συγκεντρώσαμε τις τροφές που συνθέτουν μία ισορροπημένη διατροφή μετά τον τοκετό, ώστε ο ταλαιπωρημένος οργανισμός της νέας μαμάς να επανέλθει γρηγορότερα στην προ-εγκυμοσύνης εποχή. Διαβάστε τα τρόφιμα που σας προσφέρουν ενέργεια και θρέφουν σε βάθος τον οργανισμό, χωρίς να σας επιβαρύνουν με επιπλέον θερμίδες και “κακά” λίπη.

Διατροφή μετά τον τοκετό: τροφές για ενέργεια, χωρίς θερμίδες
Holding Hands Cute sweet little baby keeps mom’s fingers
Προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά

Προτιμήστε γαλακτοκομικά και λοιπά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά για να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας. Καταναλώστε τυρί και γιαούρτι με λίγα λιπαρά και ενισχύστε τον οργανισμό σας με ασβέστιο και ενέργεια.

Άπαχο κρέας

Στην ίδια λογική προτιμήστε κρέας που δεν έχει λίπη, όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα και συνοδέψτε το με λαχανικά.

Όσπρια

Τα όσπρια είναι εξαιρετικά θρεπτικά, χαρίζοντας στον οργανισμό πλήθος μετάλλων και συστατικών απαραίτητων για την υγεία.

Λαχανικά

Απαραίτητα σε μία ισορροπημένη διατροφή, τα λαχανικά ωμά ή μαγειρεμένα, αποτοξινώνουν τον οργανισμό και χαρίζουν ενέργεια, χωρίς βλαβερές θερμίδες.

Διατροφή μετά τον τοκετό: τροφές για ενέργεια, χωρίς θερμίδες
Καστανό ρύζι

Πλούσιο σε φυτικές ίνες, το καστανό ρύζι μπορεί να σας χορτάσει, ρυθμίζοντας παράλληλα τον γλυκαιμικό σας δείκτη. Συνοδέψτε το με λαχανικά, γιαούρτι ή άπαχο κρέας για επιπλέον ενέργεια.

Αμύγδαλα

Καταναλώστε τα ως ένα σούπερ θρεπτικό σνακ που σας εφοδιάζει με ενέργεια και σας αποτοξινώνει, καταπολεμώντας παράλληλα τις λιγούρες.

Αυγά

Πλούσια σε πρωτεΐνη, τα αυγά αποτελούν ιδανικό πρωινό, μεσημεριανό ή και βραδινό γεύμα. Καταναλώστε τα βραστά ή με την μορφή ομελέτας και ολοκληρώστε το γεύμα σας με ψωμί ολικής άλεσης ή και μία πλούσια σαλάτα.

Νερό

Για μία ισορροπημένη διατροφή μετά τον τοκετό μην ξεχνάτε το θαυματουργό νερό. Πιείτε καθημερινά άφθονο νερό για να ενυδατωθείτε και να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να λειτουργεί καλύτερα.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!