Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Δανάη Κεχαγιά: Ταλέντο και δημιουργικότητα!

Δανάη Κεχαγιά: Ταλέντο και δημιουργικότητα!

Δανάη Κεχαγιά: Ταλέντο και δημιουργικότητα!
Δανάη Κεχαγιά: H δημιουργικότητα στο προσκήνιο!

Η βραβευμένη product και interior designer, Δανάη Κεχαγιά, μας συστήνεται, μας μιλά για τα πιο αγαπημένα και εμπνευσμένα της projects και μας δίνει χρήσιμες διακοσμητικές συμβουλές για να αναδιαμορφώσουμε κομψά τον χώρο μας.

 

 

 

Καθώς η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα με ισχυρή βιομηχανία, πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον βιομηχανικό σχεδιασμό και τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας νέος product designer στη χώρα μας στα πρώτα του βήματα;

Από αρκετά μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς μεγάλωσα σε ένα άκρως δημιουργικό περιβάλλον, με δύο γονείς αρχιτέκτονες μηχανικούς και πολλά πολλά σχέδια και μολύβια να με περιτριγυρίζουν. Ο βιομηχανικός σχεδιασμός μέχρι πρότινος ήταν κλάδος σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα. Ως και σήμερα η επαγγελματική αποκατάσταση μόνο εύκολη δεν είναι, ειδικά αν κάποιος αποζητάει υπαλληλική σχέση στη βιομηχανία λόγω της έλλειψής της στην Ελλάδα. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τον κλάδο, το ελεύθερο επάγγελμα είναι σχεδόν μονόδρομος και το ιδανικό είναι να μην είναι η μόνη πηγή εισοδήματος του.

 

 

Δανάη Κεχαγιά: Ταλέντο και δημιουργικότητα!

 

 

Ποιο είναι το project που έχετε υλοποιήσει και σας έχει δώσει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση;

Αν πρέπει να διαλέξω ένα, θα διαλέξω τα πρωτότυπα κοσμήματα kaΔena, τα οποία ξεχωρίζουν λόγω της εφαρμογής τους πάνω στο σώμα μας, καθώς έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι επικολλητά. Φυσικά, για όλα τα project που έχουν φτάσει στο στάδιο της υλοποίησης είμαι υπερήφανη και νιώθω ικανοποίηση. Ο λόγος είναι ότι το προϊόν δεν τελειώνει με τον σχεδιασμό του. Τότε απλά γεννιέται. Το να κατασκευαστεί το κάθε προϊόν με όποιες ιδιαιτερότητες έχει, να κοστολογηθεί, να βρεθεί ο τρόπος να διανεμηθεί και εν τέλη να πουληθεί είναι μια διαδικασία που οποιοσδήποτε designer στην Ελλάδα ολοκληρώνει, πρέπει να τον ικανοποιεί και να τον κάνει υπερήφανο.

 

 

Δανάη Κεχαγιά: Ταλέντο και δημιουργικότητα!

 

 

Εκτός όμως από το product design σας έχει κερδίσει και η εσωτερική αρχιτεκτονική. Με ποιες λέξεις θα περιγράφατε την φιλοσοφία σας ως designer και ποιο στοιχείο είναι αυτό που προσδίδει την προσωπική σας ταυτότητα στα projects σας;

Η φιλοσοφία μου ως designer είναι η επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ των δικών μου θέλω και των θέλω και τις ανάγκες του πελάτη. Ο κάθε πελάτης είναι μοναδικός όπως θα γίνει και ο χώρος του. Το αποτέλεσμα του χώρου θα πρέπει να αντικατοπτρίζει και να εκφράζει τον χαρακτήρα και την αισθητική του πελάτη, αλλά και εμένα την ίδια. Τα στοιχεία που προσδίδουν την προσωπική μου ταυτότητα είναι εκτός από τον σχεδιασμό του χώρου, η επιλογή των κατασκευαστικών στοιχείων, ο εξοπλισμός (έπιπλα, φωτιστικά κλπ), καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους γίνεται από το γραφείο μου, custom made σχεδιασμός και παραγωγή.

 

 

Τι είναι κατά τη γνώμη σας αυτό που κάνει έναν χώρο καλαίσθητο;

Κατά την άποψή μου, ένας χώρος είναι καλαίσθητος ή όχι, βάση της γενικής εικόνας που εκπέμπει και το συναίσθημα που σου βγάζει όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτόν. Δεν πιστεύω ότι τον χώρο τον κρίνουν οι λεπτομέρειες σε πρώτη φάση αλλά το vibe του. Σε έναν ολοκληρωμένο χώρο υπάρχουν τόσα επίπεδα στον τρόπο σύνθεσής του, που σε μια πρώτη επαφή όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει ως δια μαγείας να δημιουργούν ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

 

 

Δανάη Κεχαγιά: Ταλέντο και δημιουργικότητα!

 

 

Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και να μας προτείνετε κάποια deco tips, που μπορούν να δώσουν άλλη πνοή στον χώρο μας;

Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα βασικά έπιπλα και χρώματα του χώρου μας πρέπει να είναι διαχρονικά και όχι εκκεντρικά γιατί κάτι εκκεντρικό εύκολα μπορεί να μας κουράσει ή να φύγει από τη μόδα. Οπότε κρατήστε απλές γραμμές και χρώματα στα βασικά έπιπλα, διαλέξτε ένα πιο εκκεντρικό έπιπλο, όπως μια πολυθρόνα -αγαπώ τα patterns πάσης φύσεως- και εστιάστε στις λεπτομέρειες. Εισάγετε μεταλλικές λεπτομέρειες για πιο elegant αίσθηση, αγοράστε αντικείμενα στα αγαπημένα σας χρώματα, δημιουργήστε πιο cozy αίσθηση έχοντας πολλές πηγές φωτός στον χώρο σας και όχι ένα κεντρικό φως.

 

 

 

 

 

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον; Υπάρχει κάποια ιδέα για project που θέλετε πολύ να υλοποιήσετε και δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα;

Υπάρχουν πολλά θέλω και ιδέες οι οποίες περιμένουν να υλοποιηθούν. Πάνω απ΄όλα όμως πρέπει να γίνουν στο σωστό timing. Υπάρχουν εκκολαπτόμενες συνεργασίες για project επάνω στο product design, αλλά και στο interior design που περιμένουμε να ξεκινήσουν με ανυπομονησία.

 

 

Q&A

Είμαι δημιουργική όταν το χρειάζομαι

Έμπνευση για μένα σημαίνει Έντονα συναισθήματα και δυνατές εμπειρίες

Εάν δεν ήμουν designer θα ήμουν Πάλι designer

Εάν δεν έμενα στην Ελλάδα θα έμενα Σκανδιναβία

Η πόλη που θαυμάζω για την αρχιτεκτονική της είναι η Brasilia καθώς είναι πόλη ορόσημο στην ιστορία της αρχιτεκτονικής

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη Δανάη Κεχαγιά και τα project της στο danaikehagia.com καθώς και στη σελίδα της στο Facebook!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!