Home / Beauty  / Δανάη Κατσαλή: “Kάθε γυναίκα είναι μια εν δυνάμει πριγκίπισσα”

Δανάη Κατσαλή: “Kάθε γυναίκα είναι μια εν δυνάμει πριγκίπισσα”

H Δανάη Κατσαλή μέσα από το blog “I Forgot My Crown” απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που αγαπά τον χώρο της ομορφιάς και των καλλυντικών, ενώ παράλληλα διατηρεί και το δικό της κανάλι στο YouTube. Στην καθημερινότητά της εργάζεται ως κειμενογράφος στον τομέα της διαφήμισης και είναι “μαμά” δύο πανέμορφων σκυλιών. Μας μιλά για τη σχέση της με τα social media, τις αγαπημένες της συνήθειες ομορφιάς, καθώς και τις beauty τάσεις της νέας σεζόν.

 

 

 

Tο blog σου έχει την ονομασία “I Forgot My Crown”. Πώς επέλεξες τη συγκεκριμένη ονομασία και σε ποιους απευθύνεται το περιεχόμενό του;

Το όνομα του blog μου ήρθε “χαζολογώντας”,  σκεπτόμενη ότι όλες οι γυναίκες που εχθές ήμασταν κορίτσια και προχθές κοριτσάκια, μεγαλώσαμε με το παραμύθι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας. Άρα, κάθε γυναίκα είναι μια εν δυνάμει πριγκίπισσα, της οποίας της λείπει απλώς το στέμμα. Όχι επειδή δεν το έχει, απλώς επειδή το ξέχασε κάπου. Αυτό μου αρέσει να σκέφτομαι!

Το blog είναι 100% γυναικείο, και απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που είναι φυσική, της αρέσει η ομορφιά, το μακιγιάζ και τα καλλυντικά γενικότερα, και προσπαθεί να μάθει πώς να χρησιμοποιεί προϊόντα του εμπορίου προς όφελός της.

 

 

 

Eκτός από το blog σου διατηρείς το δικό σου κανάλι στο YouTube. Τι απολαμβάνεις περισσότερο στα social media;

Το YouTube είναι η τελευταία προσθήκη στα social media που διατηρώ! Μου αρέσει πολύ που ο κόσμος είναι άμεσος (αν και αυτό δεν είναι πάντα για καλό), γράφει αυτό που σκέφτεται και που χωρίς να γνωρίζεσαι με τον άλλον, είναι σαν να είστε φίλοι από πάντα.

 

 

 

Περίγραψε την καθημερινή σου beauty ρουτίνα. Ποια είναι η αγαπημένη σου συνήθεια;

Το πρωί είμαι πιο βιαστική, βάζοντας ενυδατική, αντηλιακό και μετά ανάλογα με τη διάθεσή μου, είτε θα βάψω έντονα τα μάτια μου, είτε τα χείλη μου, είτε θα “ξεδώσω” με highlighter. To βράδυ είμαι πιο επιμελής, θα χρησιμοποιήσω toner, serum, ενυδατική και μπορεί να κάνω και μασάζ με roller.

 

 

 

Υπάρχουν κάποιες beauty bloggers του εξωτερικού που ακολουθείς και θαυμάζεις;

Πάρα πολλές! Ξεχωρίζω και θαυμάζω την “skincare diary” γιατί έχει γνώσεις πάνω στα προϊόντα, τα συστατικά τους και τις δράσεις τους βάσει αυτών, καθώς επίσης και τη “gothamista για τον ίδιο λόγο.

 

 

 

Ποιες είναι οι beauty τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη νέα σεζόν; Έχεις ξεχωρίσει κάποια;

Γενικά μια τάση που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό είναι τα ροζ/μπορντό/μοβ smoky eyes. Γενικά αγαπώ τα χρώματα και μου αρέσει να βλέπω κοπέλες να τα δοκιμάζουν! Έχω ξεχωρίσει το κόκκινο eyeliner, παρόλο που έχω διστάσει να το δοκιμάσω εκτός σπιτιού!

 

 

 

Tρία beauty tips που ακολουθείς και θα σύστηνες σε κάθε γυναίκα.

1.Δεν παραφορτώνω τα χείλη μου. Δεν “κλέβω” με το περίγραμμα, γιατί νιώθω ότι το αποτέλεσμα φαίνεται πάντα ψεύτικο και το μακιγιάζ χάνει αμέσως πόντους!

2.Δε βάφω ποτέ έντονα και τα μάτια και τα χείλη. Προτιμώ κάθε φορά να διαλέξω και να τονίσω μία περιοχή.

3.Βάζω πάντα finishing spray. Ομογενοποιεί το μακιγιάζ, το κάνει πιο λαμπερό και του δίνει διάρκεια!

 

 

Brief Q&A

Βeauty icon: Jane Birkin

Favorite make-up look: glowy, dewy, και όλα τα συνώνυμα

Aγαπημένο χρώμα στα χείλη και στο manicure: Nude χείλη, κόκκινο manicure

Αγαπημένο άρωμα: οποιοδήποτε μυρίζει πούδρα και καραμέλα

Αν δεν ήμουν beauty blogger, θα ήμουν: Αυτό που είμαι τις υπόλοιπες ώρες: κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath