Home / Cozyhome  / Design  / Δέκα ταλαντούχοι industrial designers μας συστήνονται

Δέκα ταλαντούχοι industrial designers μας συστήνονται

cozy vibe industrial designers

Δέκα Έλληνες industrial designers μοιράζονται μαζί μας τις προσωπικές σχεδιαστικές προτάσεις τους κι εμείς… σχεδιάζουμε την πιο ξεχωριστή wish list! 


A FUTURE PERFECT

Who: αρχιτέκτονες με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο Κατερίνα Γρηγοροπούλου και Εύη Σουγκάρα δημιούργησαν πριν τρία χρόνια το brand “Α future Perfect” και μέχρι σήμερα μας εκπλήσσουν ευχάριστα με μοναδικά projects που κινούνται ανάμεσα στο industrial design και τον σχεδιασμό ενδυμάτων και αξεσουάρ, αντλώντας έμπνευση από το αστικό περιβάλλον. To μέλλον αναμένεται… τέλειο!

 

What: Στα χνάρια των ιδιαίτερα αγαπητών τσιμεντένιων σουβέρ της βραβευμένης σειράςThe Concrete Cities”, το “A Future Perfect” προσθέτει στη συλλογή το “Space & Time Wall Clock”.Το τσιμεντένιο ρολόι τοίχου με την ανάγλυφη επιφάνεια του χάρτη της Αθήνας αποτελεί μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη επιλογή διακόσμησης για τους λάτρεις των χαρτών, των ταξιδιών, του τσιμέντου και της minimal αισθητικής.

 

cozy vibe industrial designerscozy vibe industrial designers

 

www.afutureperfect.gr

 

 

ΑLEXQUISITE

Who: Ο Αλέξανδρος Κωτούλας γνωστός με την επωνυμία “Alexquisite”, αφού σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ, μετακόμισε στην Ολλανδία, όπου συνέχισε τις σπουδές του πάνω στον σχεδιασμό προϊόντων στην Design Academy Eindhoven. ‘Εχει εργαστεί ως σχεδιαστής στα κεντρικά γραφεία της Louis Vuitton στο Παρίσι, στο τμήμα των leather and travel goods, ενώ αυτόν τον καιρό ετοιμάζει τη νέα του συλλογή με high end leather goods, που θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, καθώς και μια ακόμη συλλογη με fur accessories.

 

What: Για τον φετινό χειμώνα ο Alexquisite μας προτείνει μια ιδιαίτερη “τριλογία”. Ένα υφασμάτινο γλυπτό περιμένει να ξετυλιχτεί ώστε να αποκαλυφθούν οι πλούσιες στην αφή πλευρές του. Τα ζεστά του χρώματα μεταμορφώνουν τον καναπέ σε έναν δελεαστικό παιχνιδότοπο για τα χέρια σας. Χαμηλότερα, ένα ζευγάρι από επιμήκη ελαστικά πουφ προκαλούν τα πόδια σας να χαθούν μέσα τους, ενώ στο κέντρο του δωματίου ένα mobile περιστρέφεται αργά, υπνωτίζοντας το βλέμμα με την κίνησή του.

 

cozy vibe industrial designerscozy vibe industrial designers

www.alexquisite.com

 

 

STUDIOLAV

Who: Πίσω από το “STUDIOLAV” βρίσκονται ο Λουκάς Αγγέλου και η Βάσω Ασφή. H αφηγηματικότητα αποτελεί κεντρικό στοιχείο της δουλειάς τους που συχνά επικεντρώνεται στη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ ανθρώπου και αντικειμένου. Αντλούν έμπνευση τόσο από την παράδοση όσο και από τη σύγχρονη πραγματικότητα, ενώ αγαπούν την εφαρμογή των μοτίβων. Οι “STUDIOLAV” ασχολούνται και με τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και τρισδιάστατων κατασκευών σε Αθήνα και Λονδίνο.

 

What: To “OMBRO” είναι μια συλλογή τραπεζιών, όπου μέσα από τις δύο κάθετες, διάτρητες μεταλλικές επιφάνειες, δημιουργείται μια ψευδαίσθηση κίνησης. Η κάτω ριγέ επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αποθηκευτικός χώρος, ενώ η επάνω επιφάνεια προσφέρει πλήρη ή μερική κάλυψη των αποθηκευμένων αντικειμένων. Η συλλογή είναι αποτέλεσμα της μελέτης της σχέσης του μέσα και του έξω.

 

cozy vibe industrial designerscozy vibe industrial designers 

 

www.studiolav.com

 

 

 

 

GIANNIS MAMOUTZIS

Who:Ο Γιάννης Μαμουτζής γεννήθηκε το 1980 στο Μαρούσι. Ασχολήθηκε με τις κατασκευές, τη ζωγραφική, τη γλυπτική με πηλό και την τεχνολογία κεραμικών υαλωμάτων. Από το 2008 δουλεύει σε προσωπικό εργαστήριο πάνω στην υλοποίηση των εμπνεύσεών του, εκμεταλλευόμενος όλες τις γνώσεις και τα ερεθίσματα που έχει στα χέρια του. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις τέχνης και design στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

What: To φωτιστικό Tokyo ανήκει στη σειρά φωτιστικών “Ceramic Flood of Light”. Πρόκειται για μια σύνθεση δύο λευκών κεραμικών κυλίνδρων, που αναρτώνται από την οροφή μέσω ενός κόκκινου υφασμάτινου καλωδίου.Τα φωτιστικά αντιμετωπίστηκαν ως προπλάσματα χώρων, που φωτίζουν το κέλυφός τους και τον χώρο που τα περιβάλλει. Κύριο χαρακτηριστικό τους αποτελεί το υλικό κατασκευής, ο λευκός πηλός stoneware, που ψήνεται πάνω από τους 1000°C. Για την κατασκευή τους, τα φωτιστικά έχουν δουλευτεί είτε στον τροχό είτε με φύλλο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί κανενός είδους καλουπιού.

 

cozy vibe industrial designers cozy vibe industrial designers

 

 

www.mamoutzis.gr

 

 

STELIOS MOUSARRIS 

Who: Ο Στέλιος Μουσάρρης είναι industrial designer με έδρα την Κύπρο. Έχει Bachelor Degree στον μοντελισμό, και έχει εργαστεί για την εταιρεία Fosters and Partners. To 2014 εισήλθε στον χώρο του design, με το προσωπικό του brand “Mousarris”, με στόχο να κατασκευάσει έπιπλα υψηλής ποιότητας και άλλα industrial αντικείμενα.

 

 

What: H τραπεζαρία “Wave City” “διπλώνει” ένα τοπίο κτηρίων στη μέση, δημιουργώντας το πιο ιδιαίτερο τρισδιάστατο εφέ. Κατασκευασμένη από ξύλο, ατσάλι και τεχνολογία 3D εκτύπωσης απεικονίζει ένα αστικό περιβάλλον, που φαινομενικά υψώνεται στον αέρα αλλά τελικά αναδιπλώνεται σε μια ενιαία συνεχή καμπύλη. Ένα έργο σουρεαλιστικής αισθητικής, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα.

www.mousarris.comwww.mousarris.com

 

www.mousarris.com

 

SUPREMATIST

Who: Οι “Suprematist”, Παντελής Βιταλιώτης (Magneto Creative Director, Graphic Designer, Photographer) και Σπύρος Δράκος (Product Designer) είναι δυο φίλοι με διαφορετικά υπόβαθρα αλλά κοινή φιλοσοφία για την αξία της αισθητικής στην καθημερινή ζωή και κοινό όραμα στο σχεδιασμό των επίπλων και των αντικειμένων, δημιουργώντας τελικά μικρά κομμάτια σύγχρονης τέχνης.

 

 

What: Τα πρώτα αντικείμενα της συλλογής “Remixes”, είναι μια παράλληλη εξέλιξη της πρώτης συλλογής των “Suprematist”Debutante Collection”. Είναι κατασκευασμένα στο χέρι από μασίφ ξύλο καρυδιάς και στοιχεία σε μαύρο rubber. Η συλλογή αντικειμένων “Remixes”, ξεκίνησε σαν μια ανάγκη τους να σχεδιάζουν με μεγαλύτερη ελευθερία.

 

www.suprematist.eu

www.suprematist.eu 

 

UBUplan Architects

Who: Οι αρχιτέκτονες Θάνος Οικονόμου (University of Portsmouth, Α.Π.Θ. Τμήμα Αρχιτεκτόνων) και ο Ηλίας Βενέσης (Α.Π.Θ. Τμήμα Αρχιτεκτόνων, ΔΠΜΣ Αρχιτεκτονική Τοπίου) διατηρούν αρχιτεκτονικό γραφείο ως “UBUplan architects” από το 2014 στη Θεσσαλονίκη. Αναλαμβάνουν projects σύνθεσης σε διαφορετικές κλίμακες, ενσωματώνοντας σύγχρονα κριτήρια ανάλυσης και σχεδιασμού.

 

 

What: Ο σχεδιασμός του καθίσματος “code 001.11.16” αναλύεται σε δύο βασικές συνιστώσες. Το μεταλλικό στοιχείο της βάσης αναδιπλώνεται και στηρίζει το στοιχείο του καθίσματος, δημιουργώντας την ελάχιστη στήριξη στην πλάτη. Το βιοσυνθετικό υλικό του καθίσματος παραμορφώνεται, ενισχύοντας τις πτυχώσεις που έχει παραλάβει από το μεταλλικό σκελετό της βάσης και τη γεωμετρία του σώματος.

 

www.ubuplan.euwww.ubuplan.euwww.ubuplan.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.ubuplan.eu 

 

WEDESIGN

Who: Ένας βιομηχανικός σχεδιαστής, o Σέργιος Φωτιάδης, μία γραφίστας, η Θεανώ Πετρίδου και ένας αρχιτέκτονας, ο Φίλιππος Φωτιάδης ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις, καταφέρνοντας να πετύχουν τη χρυσή τομή μεταξύ ιδέας και λειτουργικότητας. Oι “WEDESIGN” σχεδιάζουν οτιδήποτε μπορεί να σχεδιαστεί, από μια κατοικία έως ένα χρηστικό μικροέπιπλο και από μια εταιρική ταυτότητα έως το branding.

 

What: Το φωτιστικό “Up-Side-Down” εμπνέεται από την αισθητική της συγκεκριμένης λάμπας led και του καλωδίου που χρησιμοποιεί, ενώ το όνομά του υποδηλώνει τους τρεις διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να τοποθετηθεί.

 

cozy vibe industrial designerscozy vibe industrial designers 

 

www.wedesign.gr

 

 

INOMO

Who: H εταιρεία ΙΝΟΜΟ, ιδρύτρια της οποίας είναι η Βίβιαν Παράσχου, δημιουργεί bespoke έπιπλα, πρωτότυπες σχεδιαστικές λύσεις και design αντικείμενα από fiberglass. H σειρά “Modern Takes by Giorgos Drakakis” συνδυάζει την ελάχιστη, λιτή σχεδίαση με τη μεγάλη και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των μορφών, ενώ αναδεικνύει την ιστορική συνέχεια της παράδοσης, εκεί όπου η τεχνογνωσία και η αισθητική του παρελθόντος συναντάει το παρόν.

 

What: To coffee table “ Νike, Τhe Winged Victory” εμπνευσμένο από το γνωστό άγαλμα “Νίκη της Σαμοθράκης” είναι κατασκευασμένο στο χέρι, φέρνοντας στο προσκήνιο μία νέα, αφαιρετική φόρμα σύγχρονoυ, ελληνικού design.

 

cozy vine industrial designerscozy vine industrial designers

 

www.inomodesign.com 

 

 

 

 

GREECE IS FOR LOVERS

Who: Οι Greece is for Lovers ιδρύθηκαν το 2006 από τον Θάνο Καραμπάτσο και την Χριστίνα Κοτσιλέλου.Τα σχέδιά τους σχολιάζουν τις εθιμικές συνήθειες που χαρακτηρίζουν την ελληνική κουλτούρα και εξερευνούν τις πλευρές εκείνες που θεωρούνται ευρέως ως “αισθητικός αναθεματισμός”. Προσεγγίζοντας το αντικείμενό τους με χιουμοριστική και ενίοτε ειρωνική διάθεση, ακροβατούν μεταξύ του κιτς και της πολυτέλειας, αντλώντας έμπνευση και αισθητική αξία.


What: Τη συλλογή “The Harder they Come” συνθέτουν τρία περιστρεφόμενα σκαμπό – περιορισμένης έκδοσης- με δυνατότητα αυξομείωσης ύψους, τα οποία αποτελούνται από μία βάση – τρίποδα από σιδερόβεργες ενίσχυσης σκυροδέματος, βαμμένες με ηλεκτροστατική βαφή, ενώ μεγάλα μαρμάρινα βότσαλα από το Αιγαίο έχουν χρησιμοποιηθεί για το ρυθμιζόμενο κάθισμα. Οι ράβδοι σιδήρου είναι χαρακτηριστικό υλικό κατασκευής των σύγχρονων ελληνικών κτισμάτων, ενώ το μάρμαρο αποτελεί στοιχείο ελληνικότητας από αρχαιοτάτων χρόνων. Η έμπνευση για το συγκεκριμένο σκαμπό ήρθε στην παραλία της Νταμούχαρης, η οποία είναι γεμάτη από τις συγκεκριμένες στρογγυλεμένες μαρμάρινες πλάκες, απομεινάρια ενός παλιού λατομείου που βυθίστηκε στη θάλασσα.

 

 

cozy vibe industrial designerscozy vibe industrial designers

www.greeceisforlovers.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath