Home / Cozyhome  / Δέκα ταλαντούχοι designers μας συστήνονται

Δέκα ταλαντούχοι designers μας συστήνονται

cozy vibe decoration perfect 10
Γνωρίστε δέκα ταλαντούχους designers που ξεχωρίσαμε για την ιδιαίτερη αισθητική τους και σημειώστε τα απαραίτητα items για το σπίτι που οι ίδιοι δημιούργησαν και προτείνουν για την άνοιξη!

 

Dimitris Zelios

Who: Αρχή του Δημήτρη Ζέλιου είναι η πρόκληση. Προκαλώντας πρώτα απ’ όλα τον εαυτό του να σχεδιάσει αντικείμενα που αρχικά δείχνουν ότι δεν μπορούν να κατασκευαστούν, ξεπερνά κάθε φορά τα όρια, βρίσκοντας λύσεις και εφαρμόζοντας καινοτομίες. Βλέποντας τις ελλείψεις που υπάρχουν στις σωστές εφαρμογές του μετάλλου και αγοράζοντας αντίστοιχο εξοπλισμό, ξεκινάει στα μέσα του 2015 να επεξεργάζεται το μέταλλο και να σχεδιάζει αντικείμενα, έπιπλα και μικρά projects.

What: Το Athens Coffee Table είναι εμπνευσμένο από το τραπεζάκι του παραδοσιακού καφενείου. Η στήριξη της επιφάνειας γίνεται με παράθεση πολλών επιπέδων λαμαρίνας (layering) παραπέμποντας στους κίονες του Παρθενώνα. Στην επιφάνεια και κεντρικά, έχει χαραχτεί πάνω σε μάρμαρο ο χάρτης της Πλάκας και συνεχίζεται προς την έξω πλευρά με laser cut, δηλώνοντας την μετάβαση από το παλιό (κέντρο) στο νέο.

www.dimitriszelios.com

cozy vibe decoration perfect 10  cozy vibe decoration perfect 10

 

SOPHIA Enjoy Thinking

WHO: Η SOPHIA Enjoy Thinking γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια από την designer Alexandra, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του σύγχρονου design. Δίπλα της, βρίσκεται μία ταλαντούχα ομάδα – βιοτέχνες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες- που μοιράζεται την αγάπη για τη χώρα μας. Δίνοντας παράλληλα μία νέα διάσταση στο ελληνικό design, η SOPHIA προωθεί τον ελληνισμό με τη δυναμική παρουσία της σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στο εξωτερικό και σε σπουδαίες εκθέσεις παγκοσμίως (όπως η Maison & Objet).

WHO: Η χειροποίητη σειρά Eternity Today, η οποία ασκεί επιρροές από τα σοφά ρητά των φιλοσόφων και τα μαγευτικά αγάλματα της αρχαίας Ελλάδας, διηγείται ιστορίες του χτες στο σήμερα. Εμπνευσμένοι από την Κυκλαδική τέχνη και σε πλήρη αρμονία με το μότο μας “Enjoy Thinking”, οι Cycladic Thinkers, προτείνονται αυτή τη σεζόν σε πολλές αποχρώσεις του μπλε, σε θέση… στοχασμού!

www.sophia.com.gr

 

cozy vibe decoration perfect 10   cozy vibe decoration perfect 10

 

 

TOMY K.

WHO: Ο Τόμυ Καραΐσκος σπούδασε γραφιστική και εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρίες έως το 2007. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην πορεία του σίγουρα μπορούμε να θεωρήσουμε το 2011, όταν τον επέλεξαν ανάμεσα σε 16 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να φιλοτεχνήσει ένα αστέρι για το Art Star Project του Ralph Lauren. Ορμώμενος από την αγάπη του για το διακόσμηση, το 2013 ίδρυσε το brand Tomy K., ενώ πλέον τα ιδιαίτερα υφάσματα και τα ευφάνταστα prints θεωρούνται χαρακτηριστικά της δουλειάς του.

WHAT: Βασικό στόχο κάθε δημιουργίας του σχεδιαστή είναι να ομορφύνει τα σπίτια αλλά και την καθημερινότητα των απανταχού home lovers. Μοναδικά prints και πολύχρωμα μοτίβα με έντονο ελληνικό χρώμα χαρακτηρίζουν τη συλλογή των προϊόντων του, η οποία περιλαμβάνει μαξιλάρια, αρωματικά κεριά, τσάντες, pouches, notebooks, καπέλα φωτιστικών και πολλά άλλα – όλα σχεδιασμένα & κατασκευασμένα στην Ελλάδα.

www.iamtomyk.com

 

cozy vibe decoration perfect 10   cozy vibe decoration perfect 10

cozy vibe decoration perfect 10

 

Ηδίστη- Greece with a twist

Who: Η «Ηδίστη- Greece with a twist» στοχεύει στην προώθηση της Ελλάδας μέσα από την σχεδίαση και παραγωγή υψηλής αισθητικής αντικειμένων για την τουριστική αγορά και προήλθε από μια ιδέα των Αλεξάνδρα Χαριτάτου, Μάριον Κουμπούρη και Ολγα Παπαδοπούλου. Στόχος του brand είναι να καλύψει την ανάγκη του ξένου επισκέπτη που αναζητά καλαίσθητα αναμνηστικά από την Ελλάδα, με πρωτότυπο σχεδιασμό, έγκυρη ιστορική τεκμηρίωση και υψηλή ποιότητα.

What: Ελληνικά σύμβολα, ιστορίες και μύθοι της χώρας μας, από την αρχαία έως τη νεότερη εποχή, ζωντανεύουν με μια φρέσκια οπτική, μέσα από αντικείμενα καθημερινής χρήσεως, εμπνευσμένα από την παράδοση, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με μια διάθεση ανατροπής και φρεσκάδας. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε δημιουργία καταφέρνει να θεωρείται ελκυστική και πρωτότυπη, χωρίς να χάνει σε εγκυρότητα και ιστορική αξία.

www.idisti.gr

cozy vibe decoration perfect 10

 

cozy vibe decoration perfect 10

 

Christina Skouloudi design studio

WHO: Η Χριστίνα Σκουλούδη είναι βιομηχανική σχεδιάστρια από το 1997 και απόφοιτος του Kingston University of London. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες και εκπαιδευτικούς φορείς. Tο 2009 ιδρύει το “Christina Skouloudi design studio” όπου εκεί καταπιάνεται με τα αγαπημένα της υλικά, με στόχο την παραγωγή αντικειμένων υψηλής αισθητικής, συνδυάζοντας παραδοσιακές τεχνικές και σύγχρονες τεχνολογίες.

WHAT: Η σειρά επιτραπέζιων σκευών και παραβάν «MELEESSES» πήρε το όνομα της από τη χαρτο-κυψέλη. Και εδώ, η Χριστίνα Σκουλούδη εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο υλικό, και αναδεικνύει τις αισθητικές και λειτουργικές ικανότητες: τη φωτοδιαπερατότητα, την ευκαμψία, το μοτίβο και την υφή του. Σε άψογο συνδυασμό με το ξύλο και τους μαγνήτες δημιουργεί μια νέα σειρά από πτυσσόμενες επιφάνειες και souscassarole, φρούτων και διαχωριστικών χώρου.

www.skouloudi.com

 

cozy vibe decoration perfect 10  cozy vibe decoration perfect 10

 

The Round Button

WHO: Η Αλεξάνδρα μεγάλωσε, σπούδασε και ζει στην Αθήνα όπου εργάζεται ως freelancer γραφίστας και blogger. Όταν ανακάλυψε το Σκανδιναβικό design, εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που απλές φόρμες και ουδέτεροι τόνοι μπορούν να διακοσμήσουν έναν τοίχο. Η αγάπη της για το αφαιρετικό στυλ και τη διακόσμηση, την οδήγησε στη δημιουργία της σειράς διακοσμητικών εκτυπώσεων ‘’Aegean on your wall’’, όπου συνδυάζει γραμμική τεχνοτροπία με θέματα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το Αιγαίο.

WHAT: Τα πρώτα σχέδια της σειράς ‘’Aegean on your wall – Tinos series’’ έτυχαν πολύ καλής υποδοχής, ειδικά σε κατοίκους του εξωτερικού που γνωρίζουν την Ελλάδα και αγαπούν τις απλές φόρμες. Στις φωτογραφίες βλέπετε δείγματα των σχεδίων τοποθετημένα σε διαφορετικούς χώρους και πόσο μπορεί να ταιριάξει το κυκλαδίτικο ύφος σχεδόν παντού.

theroundbutton.smoolis.com

    cozy vibe decoration perfect 10   cozy vibe decoration perfect 10

 

Ploos Design

WHO: Το δημιουργικό γραφείο Ploos Design, ιδρύθηκε το 2013 απο δύο νέες βιομηχανικές σχεδιάστριες, την Αγγέλικα Νιάρχου και την Γεωργία Οικονομοπούλου, με έδρα την Αθήνα. Το όνομα Ploos πρόερχεται απο την αρχαιοελληνική λέξη “πλοῦς”, που σημαίνει το καλό ταξίδι ενός πλοίου στην θάλασσα. Σχεδιάζουν με πάθος, δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα και εμπνέονται από μικρές λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής, δημιουργώντας υπέροχα προϊόντα lifestyle.

WHAT: Οι σχεδιάστριες προτείνουν πανέμορφες δημιουργίες που θα χαρίσουν νότες φρεσκάδας στην καθημερινότητά μας, όπως χαριτωμένα εσπρέσο φλυτζάνια πορσελάνης, κεριά με άρωμα Γαρδένιας, αλλά και μία μοντέρνα κούπα σε γεωμετρικό σχέδιο “Μαίανδρος”, την οποία παρουσίασαν πρόσφατα και στην έκθεση Ambiente της Φρανκούρτης.

www.ploosdesign.com

cozy vibe decoration perfect 10

cozy vibe decoration perfect 10

 

The Wandering Workshop”, Toys made of Dreams

WHO: Η Αθηνά Δουκάκη και ο Χοσέ Ναβάρρο είναι οι ιδρυτές, σχεδιαστές και παιχνιδοποίοι πίσω από το “The Wandering Workshop”, Toys made of Dreams, ένα νέο εργαστήρι ξύλινων παιχνιδιών με έδρα τα Χανιά. Ο Χοσέ σπούδασε Γλυπτική και Εφαρμοσμένες Τέχνες στη Μαδρίτη και ειδικεύτηκε στη Συντήρηση έργων γλυπτικής, ενώ η Αθηνά σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στην Αθήνα με ειδίκευση στην Προϊστορική Αρχαιολογία.

WHAT: Ανάμεσα στα τόσα υπέροχα παιχνίδια, ξεχωρίσαμε -μεταξύ πολλών άλλων- τη βαρκούλα με τα κύματα, όπου κυριαρχούν οι καμπύλες και οι αποχρώσεις του μπλε, οι οποίες συνδυάζονται με άβαφες επιφάνειες ξύλου, περασμένες με φυσικό κερί μέλισσας. Η απλότητα του σχεδίου αφήνει περιθώριο στη φαντασία και τη δημιουργικότητα του παιδιού να αναπτυχθεί ελεύθερα μέσα από το παιχνίδι ενώ η βαρκούλα θεματολογικά εμπνέει για περιπετειώδεις περιπλανήσεις!

www.thewanderingworkshop.com

 

cozy vibe decoration perfect 10      cozy vibe decoration perfect 10

 

Νίκος Μαϊνάρης – Σχεδιαστής και ιδιοκτήτης του koukoutsi graphique store

WHO: Ο Νίκος Μαϊνάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου και σπούδασε Γραφιστική και Fine Art Concept. Το 2000 αποφάσισε να μετακομίσει στην Ελλάδα και το 2005 άνοιξε, μαζί με τον Τάσο Τζαλαζίδη, το κατάστημα Koukoutsi Graphique Store στην Αθήνα, το οποίο επικεντρώνεται στην εικονογράφηση και τον σχεδιασμό προϊόντων, όπως tshirts, accessories, αφίσες και πίνακες από αλουμίνιο για τη διακόσμηση χώρων. Αυτή την εποχή ετοιμάζει και μια νέα σειρά αφιερωμένη στη Θεσσαλονίκη.

WHAT: Για τη νεα σεζόν, το Koukoutsi Graphique Store προτείνει τους πίνακες Color Routes (αρχείο Color routes – Εκτύπωση σε ΑluDibond επικαλυμμένο με ακρυλικό γυαλί ), τα οποία αναπαριστούν με μοναδικό και μοντέρνο τρόπο γνωστά κτίρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

www.koukoutsi.net

cozy vibe decoration perfect 10   cozy vibe decoration perfect 10

cozy vibe decoration perfect 10

 

Aluminati

WHO: Μέσα από την συνεργασία του εικονογράφου Αλέξανδρου Φουντουκλή και της διακοσμήτριας Γιάννας Θώδη γεννήθηκε το “aluminati”, μια σειρά από επιτείχια διακοσμητικά αντικείμενα που δίνουν μία αίσθηση κίνησης και διαφορετικότητας στον χώρο. Είναι φτιαγμένα από επεξεργασμένο αλουμίνιο που εκτυπώνεται ψηφιακά και στην συνέχεια κόβεται και φορμάρεται στο χέρι.

WHAT: Για τη φετινή άνοιξη, οι δημιουργοί προτείνουν τα συγκεκριμένα σχέδια πουλιών κολίμπρι, τα οποία συνθέτουν δύο καταπληκτικές σειρές, η μια είναι εμπνευσμένη από ελληνικά παραδοσιακά υφάσματα και η άλλη από την Τέχνη του γκράφιτι. Το μοντέρνο στοιχείο συνδυάζεται με την παράδοση, ενώ η άριστη και ιδιαίτερη τεχνική των Aluminati αναδεικνύεται με εξαιρετικό τρόπο.

www.aluminati.gr

cozy vibe decoration perfect 10   cozy vibe decoration perfect 10

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?