Home / Wellness  / Health  / Γυμνάσου για να δείχνεις νεότερη

Γυμνάσου για να δείχνεις νεότερη

Πως η γυμναστική και η άσκηση σε κάνουν πιο νέα.

 

Τι σχέση έχουν η γυμναστική και η αντιγήρανση; Είναι αλήθεια πως αν γυμναζόμαστε θα δείχνουμε πιο νέοι; Όλοι γνωρίζουμε πως η άσκηση μας βοηθά να αισθανόμαστε καλύτερα και πως τα οφέλη της είναι πολύτιμα για την ψυχική μας υγεία. Πως όμως θα νιώθουμε αλλά και θα δείχνουμε πιο νέοι αν γυμναζόμαστε;

 

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες και μελέτες η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να είναι ο σύμμαχός σου απέναντι στην μάχη με τον χρόνο καθώς αναστέλλει τη γήρανση των κυττάρων και διατηρεί το DNA μας υγιές και νεανικό.  Γιατί λοιπόν πρέπει να αρχίσεις να γυμνάζεσαι σήμερα κιόλας;

 

 

Γιατί διατηρείς νεανικό το δέρμα σου.

Η γυμναστική συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στην κυκλοφορία περισσότερου οξυγόνου στο αίμα κρατώντας τα κύτταρα της επιδερμίδας υγιή και πιο νέα.  Βάλε την άσκηση στην ζωή σου και μην βασίζεσαι μονάχα στις κρέμες και τα προϊόντα αντιγήρανσης γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες η γυμναστική είναι το καλύτερο botox.

 

Γιατί ανεβαίνει η διάθεσή σου.

Η άσκηση, αερόβια ή μη, οδηγεί στην έκκριση ενδορφινών οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ευδιάθετοι και χαρούμενοι. Όσο περισσότερο χαρούμενοι είμαστε και κάνουμε θετικές και ευχάριστες σκέψεις, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να φαινόμαστε πιο όμορφοι, πιο ζωντανοί και εντέλει πιο νέοι!

 

Γιατί βελτιώνεται η στάση του σώματός σου.

Όσο περνούν τα χρόνια μας το σώμα μας τείνει να μαζεύεται και η στάση του σώματός μας παύει να είναι τόσο ευθυτενής όπως όταν είμαστε νέοι με αποτέλεσμα να φαινόμαστε μεγάλοι σε ηλικία. Η γυμναστική όμως βοηθά σημαντικά στην βελτίωση της στάσης του σώματος, γεγονός που με την σειρά του μας κάνει να φαινόμαστε πιο νέοι και πιο ψηλοί.

 

Γιατί σου προσφέρει ποιοτικότερο ύπνο.

Η έλλειψη ύπνου ή ο μη ποιοτικός ύπνος, δεν μας κουράζουν μόνο αλλά έχουν ως αποτέλεσμα και την έλευση πρόωρων ρυτίδων. Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, όσοι στερούνται ύπνου εμφανίζουν γρηγορότερα ρυτίδες και φαίνονται εξασθενημένοι με αποτέλεσμα να φαίνονται και μεγαλύτεροι.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!