Home / Fashion  / Για πρώτη φορά γυναίκα creative director στην ιστορία της Lacoste

Για πρώτη φορά γυναίκα creative director στην ιστορία της Lacoste

Δεν έχει συμβεί ξανά στα 85 χρόνια ιστορίας του διάσημου brand.

Η Lacoste μετρά 85 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον χώρο της μόδας,  έχοντας πάντα στο “τιμόνι” της άντρες καλλιτεχνικούς διευθυντές.

Το διάσημο brand αποφάσισε να κάνει μια σημαντική “στροφή”, ανατρέποντας τον μέχρι σήμερα κανόνα, τοποθετώντας στη θέση του art director μια γυναικεία παρουσία και συγκεκριμένα τη Βρετανίδα fashion designer, Louise Trotter.

 

https://www.instagram.com/p/BogdCuSABGT/?taken-by=lacoste

 

Η Trotter πήρε τα ηνία από τον προκάτοχό της, Felipe Oliveira Baptista, ο οποίος και ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά από 8 χρόνια συνεργασίας με τη Lacoste. O πρόεδρος της Lacoste Group, Thierry Guibert, δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος, καθώς πιστεύει στις δυνατότητες της Trotter, στην αισθητική, την πείρα και την άψογη τεχνική της ως σχεδιάστριας.

 

https://www.instagram.com/p/BoW35v5FmtP/?taken-by=lacoste

Αλλά και η ίδια η Trotter νιώθει ενθουσιασμένη με τη νέα της θέση, δηλώνοντας περήφανη, καθώς θεωρεί ότι συμβάλλει με τον τρόπο της στο να γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο, σε ένα fashion brand με τόσο μεγάλη ιστορία. Η Lacoste ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό της ανοιξιάτικης συλλογής της για το 2019, η οποία έχει σαφείς επιρροές από το street style  των 90s.

Νέος άνεμος πνέει στον χώρο της μόδας!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath