Home / Family  / Γιατί χρειάζεσαι πιο πολύ τις φίλες σου όταν είσαι μαμά!

Γιατί χρειάζεσαι πιο πολύ τις φίλες σου όταν είσαι μαμά!

Μητρότητα και φιλία: Γιατί οι φίλες σου, σου είναι απαραίτητες

Το να περιμένεις πως και πως να δεις τις φίλες σου και να περάσεις χρόνο μαζί τους κάνει καλό όχι μόνο σε σένα, αλλά και στην οικογένειά σου! Γιατί: 

 
Θα καταπολεμήσεις την μοναξιά

Είναι πολύ εύκολο όταν είσαι μαμά και έχεις τόσες υποχρεώσεις να απομακρυνθείς από τους στενούς σου φίλους και να νιώθεις κάπως μόνη σου, ειδικά αν δεν εργάζεσαι. Η επιδίωξη όμως της επαφής με τις φίλες σου θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την μοναξιά και να μην απομονωθείς. 

 

Θα βρεις την υποστήριξη που χρειάζεσαι

Οι φίλες σου αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα υποστήριξης που μπορείς να έχεις. Μπορεί στην καθημερινότητά σου ως μαμά, γυναίκα, σύζυγος, εργαζόμενη, να αντιμετωπίζεις διάφορες αντιξοότητες και να χρειάζεσαι την υποστήριξη και την φροντίδα δικών σου ανθρώπων. Για αυτό λοιπόν έχεις τις φίλες σου! 

 

Θα σου δώσουν συμβουλές 

Μπορεί η μητέρα σου να είναι πάντοτε δίπλα σου για θέματα που σε απασχολούν σχετικά με τη μητρότητα, αλλά οι φίλες σου είναι πάντα εκεί για extra συμβουλές και βοήθεια. Άλλωστε, για να λέμε και την αλήθεια κάποιες φορές δεν θέλουμε να ακούσουμε λέξη από τις μαμάδες μας. 

 

 
Θα διασκεδάσεις

Οι φίλες σου θα σε βγάλουν για λίγο από τη ρουτίνα σου, θα σε βοηθήσουν να περάσεις όμορφα και θα σου ανεβάσουν τη διάθεση. Το να είσαι ευτυχισμένη είναι καλό και για το παιδί σου αλλά και για τον σύντροφό σου. Τι πιο τέλειο λοιπόν, από το να κάνεις ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις σου και να γελάσεις με τις φίλες σου; 

 

Γιατί απλά σου κάνουν καλό!

Αμέτρητες μελέτες έχουν δείξει πως η φιλία ευεργετεί τους ανθρώπους με πολλαπλούς τρόπους. Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Concordia έδειξε ότι οι άνθρωποι με πολλούς φίλους έχουν λιγότερο άγχος, ενώ τα αποτελέσματα μιας άλλης μελέτης από το Brigham Young University,  απέδειξαν πως η φιλία συνδέεται στενά με τη  μακροζωία!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!