Home / Family  / Γιατί τσακώνονται οι νέοι γονείς;

Γιατί τσακώνονται οι νέοι γονείς;

Οι πιο συχνές αιτίες σύγκρουσης για τους νέους γονείς! 

Ο ερχομός του μωρού φέρνει σίγουρα πολύ χαρά και ασύγκριτα συναισθήματα ευτυχίας σε μία οικογένεια. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να πυροδοτήσει διαφωνίες και συγκρούσεις ανάμεσα στο ζευγάρι. Ποια είναι τα πιο συχνά θέματα διαφωνίας για τους νέους γονείς και τι μπορείτε να κάνετε για να γεφυρώσετε τις διαφορές σας; 

 

 

Ποιος κοιμάται πιο πολύ; 

Ο ύπνος είναι ένα από τα πιο συχνά ζητήματα που προκαλούν διαφωνίες στα ζευγάρια. Ο ένας γονιός πρέπει να σηκωθεί το βράδυ όταν το μωρό κλαίει και ο άλλος αντίστοιχα να το φροντίζει όταν υπάρχει ανάγκη. Τι γίνεται όμως όταν δεν μοιράζονται οι βάρδιες όπως πρέπει; Ο εξουθενωμένοι γονείς μαλώνουν και έρχονται σε σύγκρουση. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα και να υπάρξει ισορροπία μπορείτε από κοινού να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα ύπνου και να το ακολουθήσετε. Επικεντρωθείτε λοιπόν στις επόμενες μέρες και χωρίστε τις υποχρεώσεις σας ισομερώς. 

 

 

Τι γίνεται με το ρομαντισμό; 

Μπορεί να έχετε πολλές υποχρεώσεις και το μωρό να έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή σας, όμως συνεχίζετε να είστε ερωτικοί σύντροφοι. Η απουσία μεταξύ σας επαφής είναι λογική για κάποιο διάστημα όμως πρέπει από κοινού να βρείτε χρόνο, τον οποίο θα αξιοποιήσετε για τις μεταξύ σας στιγμές. Συζητήστε μεταξύ σας, επικοινωνήστε τις ανάγκες σας και δώστε από κοινού κάποιον χρόνο για να αναζωπυρώσετε το ρομάντζο. 

 

 
Ποιος θα αλλάξει το μωρό;

Ζητήματα όπως ποιος θα αλλάξει, θα κάνει μπάνιο ή θα ταΐσει το μωρό είναι αυτά που δημιουργούν συχνά τσακωμούς. Αν αισθάνεστε πως ο σύντροφός σας δεν βοηθά τόσο, τότε πρέπει πάλι να κάνετε μία συζήτηση και να σχεδιάσετε από κοινού ένα πρόγραμμα με τις υποχρεώσεις σας, σε ό,τι αφορά την φροντίδα του μωρού και άλλα καθημερινά πράγματα που προκαλούν διαφωνίες.  

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!