Home / Good Life  / Γιατί πρέπει φέτος να ταξιδέψετε στην Αλόννησο

Γιατί πρέπει φέτος να ταξιδέψετε στην Αλόννησο

Γιατί πρέπει φέτος να ταξιδέψετε στην Αλόννησο
Αλόννησος, το νησί που θα σας μαγέψει. 

Αλόννησος: Το ανόθευτο νησί των Σποράδων. Το πιο ήσυχο και για πολλούς το ομορφότερο νησί των Σποράδων, περιμένει να το ανακαλύψετε. Ο λόγος για την απαράμιλλης ομορφιάς Αλόννησο που θα σας κάνει να την αγαπήσετε από την πρώτη στιγμή. Το γοητευτικό νησί είναι ό,τι πρέπει για ειδυλλιακές διακοπές με το άλλο σας μισό, για εναλλακτικές eco εξορμήσεις, αλλά και για διακοπές που θα σας χαρίσουν τις πιο χαλαρωτικές στιγμές φέτος το καλοκαίρι. 

 

 

Ιδανικός προορισμός για τους eco lovers. 

Η Αλόννησος είναι ένα νησί που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν το περιβάλλον, καθώς είναι ένα απ’τα έξι οικολογικά νησιά στην Ευρώπη. Στο θαλάσσιο Πάρκο της θα γνωρίσετε τα παιχνιδιάρικα δελφίνια και αν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε και τη μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους. Το νησί φιλοξενεί ακόμη πολλά άλλα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας (περισσότερα από 300 είδη ψαριών και 80 είδη πουλιών).

 

Θέλγητρο για όσους προτιμούν διακοπές στη φύση. 

Αν σας αρέσουν οι διακοπές σε μέρη που ξεχωρίζουν για το φυσικό τους τοπίο και την ισχυρή παρουσία της φύσης, τότε η Αλόννησος θα σας γοητεύσει μονομιάς. Τα καταπράσινα τοπία και η χαλαρή διάθεση του νησιού θα σας προσφέρουν τις πιο ήρεμες διακοπές, με αποτέλεσμα να αποφορτιστείτε σωματικά και ψυχικά. Μην ξεχνάτε το νησί, αποτελεί έναν ανόθευτο παράδεισο που θα σας χαρίσει ασύγκριτες αναμνήσεις και στιγμές χαλάρωσης. 

 

 

 

Μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά.

Αν είστε τύποι που θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας σε παραλίες ασύγκριτης ομορφιάς που δεν τις έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την Αλόννησο. Θα βρείτε οργανωμένες παραλίες και πολλές ελεύθερες ακτές που θα σας μαγέψουν με τα κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά τους. Επισκεφθείτε για παράδειγμα τη διάσημη Χρυσή Μηλιά, κάντε μπάνιο στην γραφική παραλία της Μεγάλης Άμμου, ερωτευτείτε ξανά στο ειδυλλιακό σκηνικό που σας προσφέρουν τα Λακάκια και αφεθείτε στην μοναδική ομορφιά του τοπίου και της θάλασσας στην παραλία Άγιος Δημήτριος. 

 

Γιατί πρέπει φέτος να ταξιδέψετε στην Αλόννησο

 

 

Απόλαυση της τοπικής γαστρονομίας. 

Οι διακοπές είναι ολοκληρωμένες όταν περιλαμβάνουν γευστικό φαγητό. Στο νησί της Αλοννήσου θα βρείτε τοπικές νοστιμιές όπως τα γλυκά παραδοσιακά αμυγδαλωτά, πεντανόστιμη χταποδόπιτα, να γευτείτε τον τόνο της Αλοννήσου που έχει ξεχωριστή γεύση, να φάτε θαλασσινά και φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες του νησιού και τέλος να αγοράσετε παραδοσιακά, τοπικά γλυκά από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό του νησιού. 

 

 

www.alonissos.gr

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!