Home / Family  / Γιατί οι μαμάδες μισούν και λατρεύουν το καλοκαίρι;

Γιατί οι μαμάδες μισούν και λατρεύουν το καλοκαίρι;

cozy vibe family mommyhood mothers
Όταν το καλοκαίρι “διχάζει” τις μαμάδες…

Τα σχολεία κλείσανε, το καλοκαιράκι ξεκίνησε, τα παιδιά χαίρονται και το διασκεδάζουν και οι μαμάδες το απολαμβάνουν. Ή μήπως όχι;

 

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη περίοδος των παιδιών καθώς δεν έχουν σχολείο και διαβάσματα, παίζουν όλη μέρα με τους φίλους τους, πηγαίνουν στη θάλασσα και τρώνε πολλά παγωτά. Τι γίνεται όμως όταν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι; Πολλά παιδιά δεν έχουν κάποιο χωριό ώστε να πάνε με τον παππού και τη γιαγιά, δεν πηγαίνουν σε κάποια κατασκήνωση και οι γονείς τους αργούν να πάρουν άδεια για διακοπές. Σε αυτές τις περιπτώσεις η μαμά καλείται να βοηθήσει το παιδί να αξιοποιήσει τον πολύ ελεύθερο χρόνο που έχει και να μην ακούει ένα συνεχές «βαριέμαι» .

 

Μία καλή πρόταση είναι τα καλοκαιρινά camps που προσφέρονται σε διάφορα σχολεία και δήμους. Σε αυτά, τα παιδιά περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους, αποκτούν νέους φίλους και ενδιαφέροντα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν ομαδικά.

 

Μία άλλη λύση είναι οι παιδικές κατασκηνώσεις. Πολλά παιδιά κάθε χρόνο πηγαίνουν κατασκήνωση, σε κάποια από τις πολλές που υπάρχουν σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Εκεί γνωρίζουν καινούργιους φίλους, κάνουν τα μπάνια τους στη θάλασσα και χαίρονται το καλοκαιράκι.

 

Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις πολλά παιδιά δεν επιθυμούν να πάνε κατασκήνωση ή να ασχοληθούν με κάποια δημιουργική δραστηριότητα. Τότε η μαμά επιφορτίζεται με το να εμπλουτίσει τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού της.

 

Για να μην επιφορτιστεί και η ίδια πολύ και της γίνει το καλοκαίρι “βάρος”,  μπορεί να βάλει ένα πρόγραμμα. Βάζει καθήκοντα στο παιδί ώστε να ασχολείται μέσα στη μέρα. Επίσης, μπορεί να του προτείνει βιβλία να διαβάσει ή ακόμη καλύτερα να επισκέπτονται τη δημοτική βιβλιοθήκη κάθε βδομάδα, από όπου θα δανείζονται βιβλία και οι δύο.

 

Μία ακόμη καλή ιδέα είναι τα μικρά πάρτι στο σπίτι είτε με φίλους είτε μεταξύ σας. Μπορείτε να οργανώσετε μία βραδιά ταινίας με τους φίλους του παιδιού, να ψήσετε ποπ κορν και να κάνετε σπιτική λεμονάδα. Με αυτό τον τρόπο  θα εμπλουτίσει τον χρόνο του και δεν θα παραπονιέται.

 

Με απλούς τρόπους και πολλή αγάπη, το καλοκαίρι θα περάσει υπέροχα, τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!