Home / Family  / Βρεφικό & Παιδικό δωμάτιο: Ώρα για ανανέωση!

Βρεφικό & Παιδικό δωμάτιο: Ώρα για ανανέωση!

Καλοκαίρι ίσον ανανέωση! Κι επειδή οι μικρές ηλικίες χρειάζονται συνεχώς νέα ερεθίσματα και εικόνες για μια δημιουργική καθημερινότητα, έφτασε η ώρα να τους χαρίσετε το δωμάτιο των ονείρων τους!

 

 

Βρεφικό δωμάτιο

Αν μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειάς σας, φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι, με όλα τα απαραίτητα, δημιουργώντας τον ιδανικό χώρο για τις ανάγκες του μωρού σας.

 

  • Ας ξεκινήσουμε από το κρεβατάκι του μωρού σας, το οποίο θα πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια και τις προδιαγραφές ασφαλείας, όπως ένα στρώμα που θα του εξασφαλίζει έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο. Φροντίστε να διαθέτει πιστοποίηση για τη σύνθεση των υλικών και των χρωμάτων του.

 

Extra tip: Ένα κρεβατάκι με σκεπή, είναι ό,τι πιο χαριτωμένο για να επιλέξετε,ενώ όταν από βρεφικό μπορεί να μετατραπεί σε παιδικό με μικρές αφαιρέσεις ή προσθήκες, είναι ό,τι πιο πρακτικό!

 

 

 

  • Το κρεβατάκι πρέπει να συνοδεύεται κι από την ανάλογη “προίκα”, δηλαδή την πάντα και τα σεντονάκια, που θα ολοκληρώσουν με τον πιο στυλάτο τρόπο το αποτέλεσμα. Για αγόρι αγαπάμε το φυστικί αλλά και τους ασπρόμαυρους συνδυασμούς, ενώ για κορίτσι τις παστέλ αποχρώσεις.

 

Extra tip: Mην παραλείψετε την κουνουπιέρα, καθώς το καλοκαίρι τα κουνούπια καραδοκούν! Επιπλέον, θα χαρίσει και μια νότα ρομαντισμού!

 

 

  • Μία συρταριέρα είναι άκρως απαραίτητη για να αποθηκεύετε τα ρουχαλάκια και τα παιχνίδια του. Καλό θα ήταν να υπάρχει μια ενσωματωμένη αλλαξιέρα, η οποία θα διευκολύνει τη διαδικασία της αλλαγής πάνας, αφού δεν θα χρειάζεται να επιβαρύνετε τη μέση σας σκύβοντας.

 

  • Μια κουνιστή πολυθρόνα εκτός από την πρακτική της αξία, αφού θα σας φανεί απαραίτητη στο κομμάτι του θηλασμού, θα δώσει vintage αέρα στο παιδικό δωμάτιο.

 

 

  • Μία ανοιχτή βιβλιοθήκη θα φιλοξενήσει όλα τα διακοσμητικά αντικείμενα, τα χαριτωμένα βρεφικά παιχνιδάκια και όλα τα βιβλία που πρόκειται να συντροφεύσουν το παιδί σας στο μέλλον.

 

  • Αυτό που σίγουρα θα διαπιστώσετε είναι ότι οι αποθηκευτικοί χώροι δεν είναι ποτέ αρκετοί! Επιλέξτε υφασμάτινα καλάθια με όμορφα μοτίβα, που εκτός από τη χρηστική τους πλευρά, αποτελούν και μια στυλάτη διακοσμητική προσθήκη.

 

 

Τα απολύτως απαραίτητα!

 

  • Φυσικά στις πρώτες αγορές σας πρέπει να είναι ένα καρότσι που να συνδυάζει την ασφάλεια και το στυλ. Στα απαραίτητα προσθέστε και ένα πορτ μπεμπέ, που θα σας χαρίσει ευελιξία κινήσεων στη μετακίνηση και τον ύπνο του μικρού σας.

 

 

 

Παιδικό δωμάτιο

 

  • Το χρώμα είναι από τα βασικότερα στοιχεία ενός παιδικού δωματίου, όχι μόνο από διακοσμητικής αλλά και ψυχολογικής πλευράς. Επιλέξτε χρώματα που το παιδί σας αγαπά, πάντα με μέτρο, καθώς οι πολύ έντονες αποχρώσεις μπορεί να το κουράσουν ή να διασπούν συνεχώς την προσοχή του.

 

  • Από τη νηπιακή ακόμα ηλικία, ο χώρος μελέτης είναι απαραίτητος σε ένα παιδικό δωμάτιο. Ένα όμορφο γραφείο, διακοσμημένο με όμορφα αξεσουάρ μελέτης, θα του δώσουν το έναυσμα για διάβασμα.

 

  • Προσθέστε υφασμάτινες μαξιλάρες και πουφ στο πάτωμα σε όμορφα χρώματα και patterns, καθώς και ένα καλοκαιρινό χαλί με ελαφριά πλέξη.

 

 

 

  • Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό “κρησφύγετο”, ένα μέρος όπου το παιδί θα νιώθει ότι απομονώνεται και χαλαρώνει. Μια σκηνή τύπου teepee (ινδιάνικη) με πολλά μαξιλάρια, είναι ιδανική για στιγμές χαλάρωσης.

  • Ένα παιδικό δωμάτιο είναι συνήθως γεμάτο σκορπισμένα παιχνίδια. Δώστε στο παιδί σας το κίνητρο να βοηθήσει στο συμμάζεμά τους, με στυλάτα κουτιά αποθήκευσης.

 

 

  • Τα κρεβάτια στο πάτωμα είναι ο πυρήνας της μεθόδου Montessori, σύμφωνα με την οποία ένα παιδί πρέπει να έχει ελεύθερη κίνηση. Plus: Είναι ό,τι πιο στυλάτο κυκλοφορεί σε κρεβάτι, ακολουθώντας τις τάσεις του σκανδιναβικού design.

 

Happy spaces, happy kids!!!

 

 

***Προϊόντα φωτογραφιών: Bebe Home

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath