Home / Cozyhome  / Βραβεία Compasso d’Oro για την εταιρεία Artemide!

Βραβεία Compasso d’Oro για την εταιρεία Artemide!

Ο ERNESTO GISMONDI ΚΑΙ Η ARTEMIDE ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ XXV ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ADI COMPASSO D’ORO

 

“Μηχανικός Αεροδιαστημικής, καθηγητής Πανεπιστημίου και επιχειρηματίας. Ο ιδρυτής της Artemide, χαράσσει την παραγωγική, εμπορική και οικονομική στρατηγική χωρίς ποτέ να εγκαταλείπει το πάθος του για το design και “την αξία του πράττειν”. Πάθος που εκφράζεται καθημερινά όχι μόνο με την άμεση σχέση με διεθνούς φήμης designers, αλλά και με το σχεδιασμό πολλών επιτυχημένων μοντέλων”.

 

 

Βραβεία Compasso d’Oro – Discovery Suspension

Η ADI απένειμε φέτος δύο σημαντικά βραβεία στον Ernesto Gismondi και την Artemide. Το “Compasso d’Oro to the Career” απονεμήθηκε στον ιδρυτή της εταιρείας, ο οποίος πρωτοστατεί εδώ και 59 χρόνια, όχι μόνο ως επιχειρηματίας αλλά και ως σχεδιαστής, ακόμη και του Discovery, του καινοτόμου κρεμαστού φωτιστικού, το οποίο επίσης βραβεύτηκε με το Compasso d’Oro 2018.

Το Discovery είναι ένα εντελώς αφηρημένο και άυλο στοιχείο που αποκτά όγκο όταν ενεργοποιείται μέσω μιας εκπομπής φωτός, άνετης και τέλειας, ακόμα και για εργασιακούς χώρους. “Όταν απενεργοποιηθεί είναι ένα λεπτό κενό μεταλλικό δακτυλίδι , που αιωρείται στο χώρο. Ενεργοποιημένο, ξαφνικά μετατρέπεται σε έναν έντονα φωτεινό δίσκο δημιουργώντας μια έκπληξη, που αποτελεί την αληθινή ψυχή αυτού του μοντέλου”.

Παρουσιάστηκε το 2015 σε έκδοση κρεμαστού, το 2016 σε έκδοση τοίχου-οροφής, και σήμερα διατίθεται επίσης σε τρεις διαφορετικές κατακόρυφες διαστάσεις.

Ο Ernesto Gismondi ίδρυσε και διευθύνει την Artemide SpA, ενώ ως μηχανικός αεροσκαφών και πυραύλων δίδασκε Κινητική Πυραύλων στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Είναι ένας από τους δημιουργούς του Memphis και έχει διατηρήσει πολυετείς θέσεις σε Industriale Lombarda (Assolombarda), Federmeccanica, Confindustria, Ente Autonomo, Fiera di Milano, Cosmit, CNEL, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, ενώ διετέλεσε επίσης και αντιπρόεδρος της ADI.

Tο 2008, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας του απένειμε τον τίτλο του Cavaliere del Lavoro.

Φέτος η τελετή απονομής των Βραβείων C o m p a s s o  d ’ O r o  πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο στις 20 Ιουνίου στο Castello Sforzesco. Στον ίδιο χώρο, από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η έκθεση όλων των προϊόντων που συμμετείχαν στην XXV έκδοση του Βραβείου. Παρουσιάστηκε επίσης το Les Danseuses, σχεδιασμένο από το Atelier Oi, επιλογή του ADI από το 2016.

 

 

www.artemide.com

 

 

Η Artemide έχει ήδη στο ιστορικό της μονοπάτι πολλά βραβεία Compasso d’Oro, όπως για τα φωτιστικά:

• Eclisse από τον Vico Magistretti, το 1967
• Τolomeo από τους Michele De Lucchi και Giancarlo Fassina, το 1989
• Pipe από τους Herzog & De Meuron, το 2004
• Smith (συλλογή Danese Milano) από τον Jonathan Olivares, το 2011
• IN-EI collection από τον Issey Miyake, το 2014

Το 1994, η Artemide απέσπασε επίσης το περίφημο “Compasso d’Oro to the Career”.

 

 

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!