Home / Wellness  / Health  / Βιταμίνες που ενισχύουν το μαύρισμα και που θα τις βρείτε

Βιταμίνες που ενισχύουν το μαύρισμα και που θα τις βρείτε

Βιταμίνες που ενισχύουν το μαύρισμα και που θα τις βρείτε
Με ποιες βιταμίνες θα ενισχυθεί το μαύρισμά σας. 

Εκτός από την ηλιοθεραπεία, τις κρέμες και τα λάδια, υπάρχουν κάποιες βιταμίνες που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το μαύρισμά σας και να κρατήσετε για ακόμη περισσότερο χρονικό διάστημα το ηλιοκαμένο, υπέροχο χρώμα του καλοκαιριού. 

 

Βιταμίνες που ενισχύουν το μαύρισμα και που θα τις βρείτε

 

Βιταμίνη Ε 

Η βιταμίνη Ε προωθεί το μαύρισμα μέσω της μελανίνης, ενώ ταυτόχρονα προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος που προκαλείται από τις ακτίνες UV. Ακόμη, αν υπάρχει έλλειψη της βιταμίνης Ε, προκαλείται αφυδάτωση και ξηρότητα στην επιδερμίδα. Που θα την βρείτε:

Καταναλώστε μπρόκολο, σπανάκι, φιστίκια, ηλιόσπορο, αμύγδαλα, σολομό, ελαιόλαδο, φασόλια σόγιας, ροδάκινα, φουντούκια, ηλιόσπορους, μάνγκο και ντομάτα. 

 

Βιταμίνες που ενισχύουν το μαύρισμα και που θα τις βρείτε

 
 
Βιταμίνη Α

H βιταμίνη Α, γνωστή και ως ρετινόλη, βοηθά σημαντικά στην ενίσχυση του μαυρίσματος και τη διατήρηση της σοκολατένιας επιδερμίδας. Που θα την βρείτε: 

Θα βρείτε τη βιταμίνη Α σε φρούτα όπως το μάνγκο, grapefruit, καρπούζι, καρπούζι, νεκταρίνι, βερίκοκο, μανταρίνι και passion fruit, ενώ μπορείτε να την βρείτε επίσης και σε ζωικές πηγές όπως συκώτι, σκουμπρί, σολομός, ερυθρός τόνος, φουά γκρα, βούτυρο, πέστροφα, τυρί κρέμα και κασέρι τσένταρ, χαβιάρι, βραστό αυγό και φέτα. 

 

Βιταμίνες που ενισχύουν το μαύρισμα και που θα τις βρείτε

 

Βήτα-καροτίνη

Σίγουρα θα ξέρετε πως η βήτα-καροτίνη είναι ίσως η πιο σημαντική βιταμίνη για να ενισχύσετε το μαύρισμά σας. Η αντιοξειδωτική βήτα-καροτίνη είναι μία φυσική χρωστική ουσία που βρίσκεται στα φυτά και είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τα ζωντανά χρώματα ορισμένων φρούτων και λαχανικών.Που θα την βρείτε:

Φάτε τροφές όπως είναι το καρότο, τα βερίκοκα, το πεπόνι, το μάνγκο, η παπάγια, η κολοκύθα, οι γλυκοπατάτες, τα ραδίκια, το σπανάκι, το λάχανο, το γκρέιπφρουτ, το μπρόκολο, το καρπούζι, ο χυμός ντομάτας και το μαρούλι μεταξύ άλλων για να πάρετε την πολύτιμη βήτα-καροτίνη. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!