Home / Good Life  / Art & Culture  / Βαδίζοντας στα μονοπάτια της πόλης μας!

Βαδίζοντας στα μονοπάτια της πόλης μας!

dot2dot arts and culture cozyvibe

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Mediterranean Cosmos, με φορέα υλοποίησης την dot2dot συνεχίζεται για 3η συνεχόμενη χρονιά.

 

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Mediterranean Cosmos, «Βαδίζοντας στα μονοπάτια της πόλης μας», με φορέα υλοποίησης την dot2dot συνεχίζεται για 3η συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση. Το κοινό της πόλης, μέσα από διαφορετικές κάθε φορά θεματικές διαδρομές έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει δωρεάν, γνωρίζοντας όψεις της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα «Βαδίζοντας στα μονοπάτια της πόλης μας» ξεκινά φέτος με την πρώτη θεματική διαδρομή «Μια βόλτα στην παραλία: η ιστορία του παραλιακού μετώπου». Περπατάμε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και ανακαλύπτουμε τη διαχρονική σχέση της με τη θάλασσα όπως αυτή αποτυπώνεται στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της και τη λειτουργία και διάρθρωση της πόλης. Το παραλιακό μέτωπο ως καθρέφτης όλων των μεγάλων αλλαγών που βίωσε η Θεσσαλονίκη στη μακραίωνη ιστορία της. Από την εποχή που η πόλη υψώνει διαχωριστικά τείχη ανάμεσα σε αυτήν και τον έξω κόσμο, μέχρι το γκρέμισμα του τείχους για να χτιστεί μία νέα σχέση με τη θάλασσα. Από το όραμα του Ερνέστ Εμπράρ για μία πόλη ανοιχτή και εκσυγχρονισμένη και από τις καθοριστικές μεταπλάσεις της μεταπολεμικής περιόδου μέχρι τη σημερινή διαμόρφωση ενός από τους πιο ζωτικούς δημόσιους χώρους της πόλης.

dot2dot arts and culture cozyvibe

Περισσότερα για την dot2dot και τις δράσεις της:

www.dot2dot.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος θεματικών ξεναγήσεων «Βαδίζοντας στα μονοπάτια της πόλης μας», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου εκδήλωση παρουσίασης των επερχόμενων θεματικών διαδρομών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι μουσείων, πολιτιστικών φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης μας. Με αφορμή τον πρώτο κύκλο θεματικών διαδρομών με τίτλο «Βόλτα στην παραλία: η ιστορία του παραλιακού μετώπου», μας τίμησε με την παρουσία του ο εμπνευστής και δημιουργός της Νέας Παραλίας, κος Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο οποίος θα συμμετάσχει επίσης σε όλες τις διαδρομές του κύκλου αυτού.

dot2dot arts and culture cozyvibe

Πρόδρομος Νικηφορίδης, Χριστίνα Οικονόμου

dot2dot arts and culture cozyvibe

Έλλη Βλαχοπούλου, Ελένη Μαυραγάνη

dot2dot arts and culture cozyvibe

Άγγελος Βάσσος, Κυριάκος Κονταξιάν, Λεόντιος Παπαδόπουλος

dot2dot arts and culture cozyvibe

dot2dot arts and culture cozyvibe

Σταυρούλα Μαυρογένη

dot2dot arts and culture cozyvibe

Μαρία Μάτος, Μαρία Διαλυνά, Μάγδα Χατζηνάκη

dot2dot arts and culture cozyvibe

Άγγελος Αγγελίδης, Τζένη Δεληχρήστου, Βάσω Καρτσιακλή

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?