Home / Wellness  / Mind  / Αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιήσετε τους στόχους σας

Αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιήσετε τους στόχους σας

Αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιήσετε τους στόχους σας
Έτσι θα πραγματοποιήσετε τους στόχους σας για τη Νέα Χρονιά. 

Λίγο πριν το τέλος κάθε χρονιάς και την άφιξη της νέας όλοι μας κάνουμε τον απολογισμό μας και θέτουμε τους στόχους μας για το νέο έτος. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να τους επιτύχουμε όντως αυτή τη χρονιά; 

 
Επαναπροσδιορίστε τους στόχους σας. 

Αν οι στόχοι σας είναι σχεδόν οι ίδιοι με έκεινους που είχατε θέσει την προηγούμενη χρονιά, τότε ίσως πρέπει να τους επαναπροσδιορίσετε. Ενδεχομένως είχατε θέσει μη ρεαλιστικούς στόχους, οι οποίοι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή απαιτούν από εσάς ένα εναλλακτικό πλάνο στρατηγικής. 

 

Φροντίστε τον εαυτό σας. 

Μην ξεχνάτε πως για να πραγματοποιήσετε όσα έχετε στο μυαλό σας, τα σχέδιά σας και τις επιδιώξεις σας, θα πρέπει πρώτα από όλα να είστε υγιείς και να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο προτεραιότητα σας πρέπει να είναι η υγεία σας και τα υπόλοιπα θα έρθουν με προσπάθεια, δουλειά και ίσως λίγη τύχη. 

 

Αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιήσετε τους στόχους σας

 

 

Μην σταματάτε πουθενά.

Αυτή τη χρονιά να θυμάστε πως κανένα εμπόδιο δεν πρέπει να αναστείλει τα όνειρα και τις επιδιώξεις σας. Τι σημαίνει αυτό; Πως ό,τι κι αν γίνει εσείς πρέπει να είστε προσηλωμένοι στα σχέδιά σας και τις στιγμές που αισθάνεστε πιο ευάλωτοι να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πως τίποτε δεν είναι αδύνατο. 

 

 

Μήπως αυτό που σας λείπει είναι ενέργεια; 

Υπάρχουν φορές που θέλουμε και έχουμε την ανάγκη να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα, όμως η έλλειψη ενέργειας μας κρατά πίσω με αποτέλεσμα να μην εκπληρώνουμε τους στόχους μας. Αυτή τη χρονιά ίσως η αλλαγή που πρέπει να κάνετε είναι να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας και να δώσετε στον εαυτό σας την ψυχική και σωματική ξεκούραση που αποζητά.  

 

 

 Σχεδίαστε την πορεία σας βήμα προς βήμα.

Τι σημαίνει αυτό; Πάρτε ένα χαρτί και γράψτε λεπτομερώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να επιτύχετε τους στόχους σας. Ναι, όπως είπαμε και παραπάνω πιθανόν χρειάζεται λίγη τύχη, όμως όλα τα υπόλοιπα είναι ένα πλάνο στρατηγικής, έξυπνες κινήσεις καθώς και προσωπική προσπάθεια. 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!