Home / Good Life  / Αυτές είναι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα

Αυτές είναι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα

Αυτές είναι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες 18 – 24/7. 

Σήμερα κάνει πρεμιέρα το πολυαναμενόμενο remake της κλασικής ταινίας The Lion King, ενώ ακόμη τέσσερις ταινίες βγαίνουν στα σινεμά για να οδηγήσουν με χαρά στη σκοτεινή αίθουσα. 

 

 

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

Η κλασσική ταινία της Disney από το 1994, ζωντανεύει ξανά, αυτή τη φορά σε μια CGI και live action εντυπωσιακή κινηματογραφική μίξη. H νέα live action ταινία της Disney σε σκηνοθεσία του Jon Favreau, Ο Βασιλιάς των Λιονταριών ταξιδεύει μέχρι την αφρικανική σαβάνα όπου ένας μελλοντικός βασιλιάς γεννιέται. Ο μικρός Simba είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Mufasa. Δεν είναι όλοι χαρούμενοι στο βασίλειο, όμως, με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Scar, ο αδερφός του Mufasa -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Η μάχη για τον θρόνο θα ποτιστεί με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Simba. Με την βοήθεια όμως των καινούργιων φίλων του, ο Simba θα μεγαλώσει και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και του στέρησαν.

 

Σκηνοθεσία: Jon Favreau

 

 

 

Anna

Πίσω από την καθηλωτική ομορφιά της Άννα Πολιάτοβα κρύβονται βαθιά μυστικά που θα την οδηγήσουν στον επικίνδυνο κόσμο της κατασκοπείας. Το «Anna» είναι μια σύγχρονη ταινία δράσης από τον θρυλικό συγγραφέα, παραγωγό και σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν. Με ένα καστ πολλών αστέρων, ανατροπές και εντυπωσιακή πλοκή, το «Anna» έρχεται για να κόψει την ανάσα.

 

Σκηνοθεσία: Luc Besson

Ηθοποιοί: Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans 

 

 

 

Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν

Βρισκόμαστε σε μια ήσυχη, σχεδόν βουβή πόλη του Σέντερβιλ στην Αμερική, όμως κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Το φεγγάρι τις τελευταίες μέρες φέγγει πολύ έντονα και έχει κατέβει ανεξήγητα χαμηλά. Οι ώρες της ημέρας μπερδεύονται, το φως του ήλιου χάνεται, ενώ τα ζώα συμπεριφέρονται παράξενα. Οι δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις είναι ανησυχητικές και οι επιστήμονες απορούν. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει την κατάρα που θα έρθει να σκεπάσει σύντομα αυτήν τη μικρή πόλη. Οι νεκροί δεν πεθαίνουν. Γίνονται αιμοδιψή ζόμπι και σηκώνονται απ’ τους τάφους τους για να κάνουν άγριες επιθέσεις στους ζωντανούς και να τους φάνε. Οι κάτοικοι της επαρχιακής πόλης πρέπει να παλέψουν για την επιβίωσή τους. 

Ο πατριάρχης του ανεξάρτητου Αμερικάνικου σινεμά, επιστρέφει με το χαρακτηριστικό μινιμαλιστικό του στυλ, και υπογράφει μια αναρχική κωμωδία ενήλικου τρόμου. Πίσω από τους σαρκοφάγους απέθαντους, από την απελπισία απέναντι στο κακό και την country μπαλάντα των τίτλων που υπαγορεύει την ιστορία, κρύβεται ένα γλυκόπικρο σχόλιο που λέει πολλά για τη σύγχρονη Αμερική, και όχι μόνο.

 

Σκηνοθεσία: Jim Jarmusch

Ηθοποιοί: Bill Murray, Adam Driver, Tom Waits 

 

 

 

Η Ληστεία της Στοκχόλμης

Στοκχόλμη, 1973. O Λαρς, ένας Αμερικανός πρώην κατάδικος, εισβάλλει στη μεγαλύτερη τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας με σκοπό, όχι μόνο να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και να απαιτήσει από τις αρχές να ελευθερώσουν τον φυλακισμένο φίλο του. Γοητεύοντας σταδιακά τους ομήρους υπαλλήλους της τράπεζας με την χαρισματική, ευαίσθητη, αλλά και λίγο ανισόρροπη προσωπικότητά του, θα τους κάνει, όχι μόνο να τον υπερασπιστούν, αλλά να θελήσουν να τον βοηθήσουν να ξεφύγει απ’ τον στενό κλοιό της αστυνομίας και να δραπετεύσει με εκατομμύρια. Μία από τις υπαλλήλους μάλιστα, θα αρχίσει να τρέφει αισθήματα απέναντί του.Βασισμένη στη απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία που δημιούργησε τον ψυχολογικό όρο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» η ταινία του Ρόμπερτ Μπουντρό, είναι ένα αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ με ανατροπές και χιούμορ, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε όλα τα heist movies που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

 

Σκηνοθεσία: Robert Budreau

Ηθοποιοί: Ethan Hawke, Noomi Rapace, Mark Strong 

 

 

 

Η Κόκκινη Τζόαν

Την γνωρίζουμε από τον ρόλο της αρχηγού Μ που έδινε εντολές στον πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Τώρα η Τζούντι Ντεντς αντιμετωπίζει η ίδια την κατηγορία της Βρετανίδας κατασκόπου που έδωσε το κλειδί της ατομικής βόμβας στους Σοβιετικούς. Καλείται, λοιπόν, να αποκαλύψει αστυνομία την εξαιρετικά περιπετειώδη ζωή της και να απολογηθεί για τον έρωτά της με έναν Σοβιετικό κατάσκοπο. Η αφήγηση μιας ολόκληρης ζωής, τόσο πολυτάραχης, που καθηλώνει τον θεατή.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της κατασκόπου Μελίτα Νόργουντ, αυτή η μεστή και ατμοσφαιρική περιπέτεια κατασκοπείας και αγάπης, μας χαρίζει θαυμάσιες ερμηνείες τόσο από την Τζούντι Ντεντς όσο και από την Σόφι Κούκσον.

 

Σκηνοθεσία: Trevor Nunn

Ηθοποιοί: Judi Dench, Sophie Cookson, Stephen Campbell Moore

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!