Home / Good Life  / Απόδραση στην πανέμορφη Σκωτία

Απόδραση στην πανέμορφη Σκωτία

Απόδραση στην πανέμορφη Σκωτία
5 λόγοι για να ταξιδέψετε στη γοητευτική Σκωτία

H Σκωτία αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρεις, όσους αγαπούν το εκλεκτό ουίσκι, θαυμάζουν τα παραδοσιακά κιλτ, γοητεύονται από τον μυστηριώδη μύθο που υπάρχει γύρω από την λίμνη του Loch Ness, θέλουν να επισκεφθούν τα highlands, αλλά και να δουν από κοντά την γοτθική αρχιτεκτονική. Ένας από τους πιο ιδιαίτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς σας καλεί να τον ανακαλύψετε. Γιατί:

 

Απόδραση στην πανέμορφη Σκωτία

 

Για την Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου

Περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου και κάντε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο. Λιθόστρωτοι δρόμοι, πανέμορφα αρχιτεκτονήματα, εμβληματικά κάστρα, εστιατόρια, pubs και όμορφα μαγαζάκια, συνθέτουν το ξεχωριστό σκηνικό της Παλιάς Πόλης του Εδιμβούργου που περιμένει να την επισκεφθείτε.

 

Απόδραση στην πανέμορφη Σκωτία

 

Για την ιστορική πόλη St Andrews

Η πόλη Άγιος Ανδρέας αποτελεί την παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας και πρώην εκκλησιαστική πρωτεύουσα. Όμορφη και ατμοσφαιρική, καλεί τους επισκέπτες να περιηγηθούν στις πλακόστρωτες αλέες με τις αψιδωτές προσόψεις των σπιτιών, να θαυμάσουν τις μεσαιωνικές εκκλησίες και να επισκεφτούν τα μυθικά και επιβλητικά πανεπιστημιακά κτίρια. 

 

Απόδραση στην πανέμορφη Σκωτία

 

Για την Γλασκώβη

Η Γλασκώβη μία πὀλη με μοντέρνο, βιομηχανικό κέντρο με βικτοριανή αρχιτεκτονική κληρονομιά, πολλές επιλογές για νυχτερινή ζωή,  φαγητό, ποτό και διασκέδαση, με πάρκα, μουσεία, γκαλερί, μουσικές σκηνές και όπερες αποτελεί μία κορυφαία ταξιδιωτική επιλογή και έναν ακόμη λόγο για να ταξιδέψετε στη Σκωτία.

 

Απόδραση στην πανέμορφη Σκωτία

 

Για τα απαράμιλλης ομορφιάς Highlands

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Σκωτία είναι φυσικά τα Highlands. Κάντε βαρκάδα στη λίμνη Loch Ness, που είναι παγκοσμίως διάσημη ως η κατοικία του ομώνυμου θρυλικού τέρατος, επισκεφθείτε το πάρκο άγριας ζωής Highland Wildlife Park, θαυμάστε το κάστρο Urquhart που έχει ιστορία 700 χρόνων και αν ο καιρός προσφέρεται κάντε κρουαζιέρα στον κόλπο Murray Firth παρέα με τα δελφίνια.

 

 

Για το γοητευτικό Aberdeen

Το παραθαλάσσιο Aberdeen είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, φημισμένη για την ιστορία της, τα λιθόστρωτα δρομάκια της, αλλά και για τη γειτονιά των ψαράδων που θα σας κατενθουσιάσει χάρη στα μικρά, γραφικά σπίτια της και τις πολύχρωμες αυλές τους.

 

Απόδραση στην πανέμορφη Σκωτία

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!