Home / Wellness  / Health  / Αποφύγετε την αφυδάτωση

Αποφύγετε την αφυδάτωση

Αποφύγετε την αφυδάτωση
Δείτε τι προκαλεί και θα αρχίσετε αμέσως να πίνετε πολύ νερό. 

Τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει και το καλοκαίρι έχει μπει επίσημα, είναι ίσως η πιο κατάλληλη στιγμή για να καταναλώνετε περισσότερο νερό και να αποτρέψετε την αφυδάτωση. Γιατί η έλλειψη νερού στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει: 

 

Αποφύγετε την αφυδάτωση

 

Ενοχλητικές κράμπες. 

H έλλειψη νερού από το σώμα σε συνδυασμό με το την έλλειψη ασβεστίου και μαγνησίου, είναι πιθανό να σας προκαλέσουν κράμπες. Γιατί λοιπόν να το ρισκάρετε; 

 

Πιο έντονη κυτταρίτιδα. 

Η κυτταρίτιδα μπορεί να μην είναι εύκολο να εξαφανιστεί εντελώς, όμως πολύ εύκολα μπορεί να επιδεινωθεί. Η απουσία άσκησης, η μη ισορροπημένη διατροφή, αλλά και η έλλειψη νερού μπορούν να κάνουν ακόμη πιο έντονη την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Ξεκινήστε λοιπόν να πίνετε σίγουρα 2 λίτρα νερό την ημέρα για να μειώσετε την κατακράτηση υγρών, να ενυδατώσετε σε βάθος την επιδερμίδα σας και να κάνετε το δέρμα σας πιο σφριγηλό.  

 

Αίσθημα εξάντλησης. 

Ξέρατε ότι το νερό μας βοηθά να νιώθουμε πιο ξεκούραστοι και ζωντανοί; Η επαρκής πρόσληψη νερού συμβάλλει στην αύξηση της ενέργειας και στην αποφυγή του αισθήματος κούρασης, ενώ αποτρέπει την εμφάνιση πονοκεφάλων οι οποίοι επίσης μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερο κουρασμένοι και μας ταλαιπωρούν.  

 

Αδυναμία συγκέντρωσης.

Εκτός από τη σωματική κούραση, η αφυδάτωση είναι υπεύθυνη και για την πνευματική κούραση. Αν δεν πίνετε όσο νερό πρέπει είναι πιο εύκολο να νιώσετε πως δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε για να εκτελέσετε κάποια εργασία, ενώ είναι περισσότερο πιθανό να εμφανίστε συμπτώματα σύγχυσης. 

 

 

Αποφύγετε την αφυδάτωση

 

Θερμοπληξία.

Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό, όμως ιδιαίτερα τις πολύ ζεστές μέρες πρέπει να προσέχετε και να πίνετε άφθονο νερό και υγρά. Αν αντίθετα δεν καταναλώνετε αρκετά υγρά και ιδρώνετε πολύ μπορεί να αντιμετωπίστε θερμική εξάντληση ή ακόμη και θερμοπληξία. 

 
Προβλήματα ούρων και νεφρών.

Αν δεν πίνετε πολύ νερό για μεγάλο διάστημα είστε δυστυχώς περισσότερο ευάλωτοι σε δυσλειτουργίες του ουροποιητικού συστήματος. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, στην εμφάνιση πέτρας στα νεφρά και δυστυχώς σε κάτι πιο σοβαρό όπως είναι η νεφρική ανεπάρκεια.

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!