Home / Beauty  / Αποτρίχωση με laser 5+1 πράγματα που πρέπει να ξέρετε!

Αποτρίχωση με laser 5+1 πράγματα που πρέπει να ξέρετε!

6 σημαντικές πληροφορίες για την αποτρίχωση με laser! 

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε αποτρίχωση με laser και έχετε κάποιες απορίες, σας συγκεντρώσαμε σε αυτό το άρθρο σημαντικές πληροφορίες που θα σας φανούν πολύ χρήσιμες. Δώστε προσοχή! 

 

 

Αντηλιακό, το απαραίτητο!

Όσο διάστημα κάνετε laser αλλά και μετά το πέρας των συνεδριών είναι πολύ σημαντικό να φοράτε αντηλιακή κρέμα η οποία σας προστατεύει από τον ήλιο καθώς είναι πολύ εύκολο να κάνετε εγκαύματα. Μην ξεχνάτε ποτέ να φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και φροντίστε να μην εκτίθεστε στον ήλιο όταν πρόκειται να κάνετε κάποια συνεδρία laser. Ακόμη, τους καλοκαιρινούς μήνες οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε το laser καθώς το δέρμα σας είναι πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς και καψίματα. 

 
Συχνότητα επισκέψεων. 

Η συχνότητα των επισκέψεων στον δερματολόγο ή αισθητικό καθορίζεται και εξαρτάται από την περιοχή από την οποία θέλετε να αφαιρέσετε την τριχοφυΐα. Για τις περιοχές του προσώπου, οι επισκέψεις γίνονται συνήθως κάθε μήνα ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές του σώματος, οι επισκέψεις γίνονται συνήθως μετά από 1,5 με 2 μήνες.  

 

 

Διάρκεια της συνεδρίας. 

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας εξαρτάται από την περιοχή στην οποία θα ”χτυπήσετε” τις τρίχες. Είναι λογικό λοιπόν πως μια συνεδρία laser για το πρόσωπο θα διαρκέσει πολύ λιγότερο από ό,τι μια συνεδρία για τα πόδια. Κατά μέσο όρο πάντως μια συνεδρία διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά. 

 

Σε ποια σημεία του σώματος μπορείτε να κάνετε laser.

Μπορείτε να απαλλαχτείτε από την ενοχλητική τριχοφυΐα που υπάρχει τόσο σε περιοχές του προσώπου όπως είναι το άνω χείλος, το πηγούνι και οι παρειές όσο και σε σημεία του υπόλοιπου σώματος όπως είναι το στήθος, η πλάτη, τα χέρια, όλο το μπικίνι και τα πόδια.

 

 

 

Ποιες τρίχες απομακρύνει το laser; 

Η αποτρίχωση με laser είναι ορατά αποτελεσματική στις μαύρες τρίχες καθώς η τεχνολογία του εντοπίζει την μελανίνη. Δεν είναι ωστόσο τόσο αποτελεσματική στις ξανθιές τρίχες και καθόλου αποτελεσματική στις άσπρες τρίχες. 

 

Επιτρέπεται συμπληρωματικά άλλη μέθοδος αποτρίχωσης; 

Οι δερματολόγοι μας συστήνουν να μην χρησιμοποιούμε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης όταν κάνουμε laser, ενώ μας απαγορεύουν κατηγορηματικά να κάνουμε αποτρίχωση με κερί γιατί κάτι τέτοιο αναστέλλει την αποτελεσματικότητα των συνεδριών. Παρόλα αυτά, σε περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη μπορούμε να χρησιμοποιούμε ψαλιδάκι για να κόψουμε τις τρίχες που εμφανίζονται συνήθως πιο γρήγορα στην περιοχή του προσώπου.  

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!