Home / Wellness  / Health  / Αποτρέψτε την αφυδάτωση με αυτά τα tips!

Αποτρέψτε την αφυδάτωση με αυτά τα tips!

Αποτρέψτε την αφυδάτωση με αυτά τα tips!
Συμβουλές για να αποτρέψετε την αφυδάτωση!

Απολαύστε το καλοκαίρι και αποτρέψτε την αφυδάτωση! Αν έχετε τα παρακάτω συμπτώματα πρέπει να θορυβηθείτε και με κάποια εύκολα tips να αντιμετωπίσετε τις δυσάρεστες συνέπειες της αφυδάτωσης.

Πάρτε αμέσως τα μέτρα σας αν:

Νιώθετε αυξημένη δίψα ή και ξηροστομία.
Αν παθαίνετε κράμπες στους μύες.
Αν αισθάνεστε έντονη κόπωση ή και υπνηλία.
Αν σας πονά συνέχεια το κεφάλι.
Αν τα ούρα σας είναι σκουρόχρωμα.
Αν αισθάνεστε εξασθενημένοι και ζαλίζεστε.
Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή.

Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις δείχνουν πως ο οργανισμός σας έχει αφυδατωθεί και πως άμεσα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά σας για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Τι να κάνετε: 

Για να ενυδατωθείτε.

Πιείτε πολύ νερό.

Μην περιμένετε μέχρι να διψάσετε! Πιείτε άφθονο νερό όλη την ημέρα για να αποφύγετε την αφυδάτωση ή την εξάντληση. 2 λίτρα νερό πρέπει να είναι ο καθημερινός σας στόχος!

Καταναλώστε χυμούς.

Οι φυσικοί χυμοί. χωρίς προσθήκη ζάχαρης, όχι μόνο παρέχουν ενυδάτωση αλλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν παραπάνω τον οργανισμό τους καλοκαιρινούς μήνες. Φροντίστε να ελέγχετε τις ετικέτες και τα συστατικά στα προϊόντα που αγοράζετε, βεβαιωθείτε ότι είναι “100% φυσικοί χυμοί χωρίς προσθήκη ζάχαρης” και ακόμη καλύτερα στύψτε οι ίδιοι στο σπίτι τους χυμούς σας.

Αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη.

Το καλοκαίρι τα κοκτέιλ και οι μπύρες είναι σίγουρα παραπάνω δελεαστικά όμως είναι καλύτερο να τα αποφύγετε ή έστω να τα περιορίσετε. Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό όπως και η καφεΐνη και σας κάνουν να αισθάνεστε ακόμη πιο εξαντλημένοι.  περισσότερο.

Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά. 

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εύπεπτα και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Σαλάτες και άλλα πιάτα πλούσια σε εποχιακά προϊόντα θα σας κρατήσουν ενυδατωμένους αλλά και χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Προτιμήστε τα πικάντικα. 

Οι πικάντικες τροφές όχι μόνο δίνουν επιπλέον γεύση στο φαγητό σας αλλά σας βοηθούν και να ιδρώσετε γεγονός που διασφαλίζει την διατήρηση της υγείας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μειώστε τα λιπαρά.  

Αποφύγετε τις τροφές με πολλά λιπαρά γιατί σας αφυδατώνουν και προσπαθήστε να καταναλώνετε άπαχο κρέας και να μείνετε μακριά από fast food.

Αποτρέψτε την αφυδάτωση με αυτά τα tips!

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο.

Όταν ο ήλιος καίει προτιμήστε να τον αποφύγετε και να καθήσετε σε ένα σκιερό μέρος. Ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. όταν ο υδράργυρος είναι στα ύψη και ο ήλιος καίει πολύ, προσπαθήστε να βρίσκεστε σε κάποιο μέρος μακριά από τον ήλιο.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!