Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Απαλλαχθείτε από την κυτταρίτιδα πριν το Πάσχα

Απαλλαχθείτε από την κυτταρίτιδα πριν το Πάσχα

Απαλλαχθείτε από την κυτταρίτιδα πριν το Πάσχα
4 tips για να μειώσετε την κυτταρίτιδα πριν το Πάσχα 

Επειδή μετά το Πάσχα το καλοκαιράκι είναι μια ανάσα είναι καλό να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε από τώρα για ένα killer body που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπες στην παραλία. Διαβάστε ποια tips είναι καλό να ακολουθήσετε για να μειώσετε τον αντιαισθητικό φλοιό πορτοκαλιού και να κάνετε την κυτταρίτιδα παρελθόν.

 

Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση 

Το νερό είναι σημαντικός σύμμαχός σας στον αγώνα κατά της κυτταρίτιδας. Είναι καλό να καταναλώνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε μέσα στην ημέρα για να απομακρύνετε την κυτταρίτιδα, αλλά και αποκτήσετε πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα συνολικά. Ακόμη, πέρα από το νερό μπορείτε να καταναλώνετε αντιοξειδωτικά ροφήματα όπως τσάι ή smoothies για να δώσετε ένα detox boost στον οργανισμό σας.  Η αποτοξίνωση του οργανισμού βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία και στην αποφυγή της κατακράτησης που πολλές φορές ευθύνεται για την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

 

Αλάτι με μέτρο

Για να μειώσετε επίσης την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο που εντείνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού, είναι καλό να αποφύγετε το αλάτι. Βγάλτε για ένα διάστημα από το διατροφολόγιό σας τα παστά τρόφιμα, το fast food που έχει κατεξοχήν πολύ αλάτι και τα νόστιμα, αλλά ανθυγιεινά σνακ, όπως είναι τα πατατάκια. Αντικαταστήστε τέλος, το αλάτι με αλάτι Ιμαλαΐων ή φυσικό θαλασσινό αλάτι και επενδύστε στα μπαχαρικά για να δώσετε επιπλέον γεύση και νοστιμιά στο φαγητό σας.

 

 

Μασάζ, το θαυματουργό 

Γενικά το μασάζ, αλλά πιο ειδικά το λεμφικό μασάζ βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες και να μειώσει την κυτταρίτιδα στις πιο προβληματικές περιοχές. Αν δεν έχετε όμως την οικονομική δυνατότητα να κάνετε λεμφικό μασάζ, αγοράστε μία λούφα και με κυκλικές κινήσεις στα σημεία ενδιαφέροντος, απομακρύνετε την κυτταρίτιδα.

 

‘Ασκηση, η σημαντική

Θα ήταν λάθος να μην συμπεριλάβουμε στη λίστα μας την άσκηση. Η γυμναστική, όποια μορφή της και αν επιλέξετε, ενεργοποιεί σημαντικά τον μεταβολισμό και σας βοηθά να απομακρύνετε την κυτταρίτιδα. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε αερόβια άσκηση με προπόνηση ενδυνάμωσης και δείτε το σώμα σας να αλλάζει ριζικά. Αν ξεκινήσετε σήμερα κιόλας με ήπια άσκηση, θα μειώσετε σημαντικά την κυτταρίτιδα πριν το Πάσχα!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!