Home / Fashion  / Ανοιξιάτικη συλλογή Proenza Schouler: Mε αγάπη από τη Νέα Υόρκη

Ανοιξιάτικη συλλογή Proenza Schouler: Mε αγάπη από τη Νέα Υόρκη

Μια συλλογή που μας υπόσχεται μια άκρως αισιόδοξη άνοιξη!

Oι σχεδιαστές  Jack McCollough και Lazaro Hernandez του oίκου Proenza Schouler, αν και έχουν επιλέξει το Παρίσι για να παρουσιάσουν τις περισσότερες συλλογές τους, μέσα από τη νέα τους συλλογή για την άνοιξη του 2021, αποδεικνύουν ότι παραμένουν καθαρόαιμοι Νεοϋρκέζοι  στην καρδιά.

 

Μέσα από τη φωτογραφική ματιά του καλλιτέχνη-φωτογράφου Daniel Shea δημιουργήθηκε ένας πολύ ιδιαίτερος τόμος, μια μορφή “ερωτικών επιστολών” στη Νέα Υόρκη, θα μπορούσε κανείς να πει. Το βιβλίο τιτλοφορείται  “Proenza Schouler New York 2020” και κυκλοφορεί με 4 εναλλακτικά εξώφυλλα και αντίστοιχα χρώματα, πρόκειται να είναι διαθέσιμο μόνο online στο proenzaschouler.com, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα της προπαραγγελίας.

 

Οι δύο σχεδιαστές είχαν φυσικά ως βασικό άξονα σχεδιασμού της συλλογής την παρούσα κατάσταση της πανδημίας και πώς μπορεί η μόδα να φανεί βοηθητική με τον δικό της τρόπο, απέναντι στην απουσία του αγγίγματος αλλά και των υλικών αγαθών, που είναι πλέον απαραίτητα.

 

Η απάντηση στο τι είναι, ίσως, αυτό που μπορεί να “ελαφρύνει” οτιδήποτε αρνητικό, είναι τα άνετα ρούχα: πλεχτά σύνολα, απαλά φορέματα σε έντονα χρώματα και ευρύχωρα slippers. 

 

To μήνυμα είναι αισιόδοξο και σχετίζεται με την επιστροφή μας στον αληθινό κόσμο και την κανονικότητα, βγαίνοντας επιτέλους έξω από τις δύσκολες καταστάσεις του εγκλεισμού.

 

Πάρτε μια μικρή γεύση από μια συλλογή που “μυρίζει” άνοιξη!

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath