Home / Wellness  / Health  / Ανακουφιστείτε από τα πρησμένα πόδια

Ανακουφιστείτε από τα πρησμένα πόδια

Απαλλαγείτε από το πρήξιμο στα πόδια

Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από μια κουραστική μέρα τα πόδια μας πρήζονται με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μια δυσφορία. Τα πρησμένα πόδια οφείλονται συνήθως στην ακινησία, την ορθοστασία, την θερμότητα, την παχυσαρκία, την έλλειψη άσκησης, σε κληρονομικούς παράγοντες, σε ασθένειες, αλλά και συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές. Υπάρχουν όμως τρόποι για να ανακουφιστείτε από το πρήξιμο στα πόδια. 

 

Κάντε γυμναστική

Ξεκινήστε με ήπιο καθημερινό περπάτημα και όσο περνά ο καιρός αυξήστε την ένταση στο περπάτημα. Η άσκηση θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα εμποδίζει το πρήξιμο στα πόδια. 

 

Όταν είστε στο γραφείο

Αν κάνετε καθιστική εργασία τότε είναι πολύ πιθανό να πρήζονται τα πόδια σας. Τι μπορείτε να κάνετε; Κάντε μικρά διαλείμματα ανά μία ώρα περίπου και σταθείτε για λίγο όρθιοι. Σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών, ανασηκώνοντας τις φτέρνες σας πιο ψηλά. Κρατήστε αυτή τη στάση για περίπου 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώστε. Επαναλάβετε κάποιες φορές για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος. 

 

 

Αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα

Μπορεί να είναι κομψά και να αναδεικνύουν τη θηλυκότητα, όμως την ίδια στιγμή τα ψηλοτάκουνα κάνουν το περπάτημα πιο κουραστικό και πιέζουν τα πόδια μας. Προτιμήστε να φοράτε στην καθημερινότητά σας αθλητικά παπούτσια ή αναζητήστε ανατομικά υποδήματα για πιο ελαφρύ περπάτημα. 

 
Ξεκουράστε σωστά τα πόδια σας

Ξεκουραστείτε με τα πόδια σας σηκωμένα για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε μέρα. Η στάση αυτή βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνει το πρήξιμο. 

 

 

Κάντε ένα κρύο ντους

Πλύνετε τα πόδια σας με κρύο νερό στο ντους, τρίβοντας από τους αστραγάλους προς τα επάνω. Η ανοδική πορεία που θα ακολουθήσετε στο τρίψιμο σε συνδυασμό με το κρύο νερό ευνοούν την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και αποσυμφορίζουν τα κουρασμένα και πρησμένα πόδια. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!