Home / Good Life  / Ανακαλύψτε τη μαγευτική Αλεξανδρούπολη

Ανακαλύψτε τη μαγευτική Αλεξανδρούπολη

Ανακαλύψτε τη μαγευτική Αλεξανδρούπολη
Η Αλεξανδρούπολη είναι ένας must – visit προορισμός στον Έβρο. 

Τι θα λέγατε για ένα ταξιδάκι στην όμορφη Αλεξανδρούπολη; Η πρωτεύουσα του νομού Έβρου αποτελεί έναν πολύ ενδιαφέρον τουριστικό προορισμό με αξιοθέατα, σημεία ενδιαφέροντος, παραθαλάσσιους κι ορεινούς οικισμούς, ιστορία και πολιτισμό. Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται το μοναδικό μεγάλο λιμάνι της Θράκης και είναι ο σπουδαιότερος εμπορικός κόμβος της περιοχή. 

 

 

Ανακαλύψτε τη μαγευτική Αλεξανδρούπολη

 

 

Αλήθεια ποια πόλη με θάλασσα δεν είναι όμορφη; Καμία νομίζω. Και η Αλεξανδρούπολη είναι η πόλη με το μοναδικό λιμάνι της Θράκης. Κάντε οπωσδήποτε μία βόλτα στην παραλιακή. Η αίσθηση και μόνο ότι είστε κοντά στη θάλασσα είναι καταπληκτική, ενώ η θέα και το ηλιοβασίλεμα μαγευτικά. Όταν βραδιάζει είναι το πιο ειδυλλιακό σημείο για περιπάτους, φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Όταν τουλάχιστον περάσει η πανδημία και γυρίσουμε σε μία αναπροσαρμοσμένη πραγματικότητα. 

 

 

 

Good to Know. 

Σήμα κατατεθέν της Αλεξανδρούπολης είναι ο Φάρος της ο οποίος μάλιστα αναγνωρίστηκε ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το 2013.  Πρόκειται για ένα επιβλητικό σημείο ενδιαφέροντος στο λιμάνι με ύψος 27 μέτρα, που αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Κατασκευάστηκε το 1850 από τη γαλλική Εταιρία Φάρων και Φανών της Μεσογείου κατόπιν σύμβασης με την τότε τουρκική κυβέρνηση. 

 

O Φάρος – Το ηλιοβασίλεμα. 

Ανακαλύψτε τη μαγευτική Αλεξανδρούπολη

Ανακαλύψτε τη μαγευτική Αλεξανδρούπολη

 

 

Σε απόσταση 12 χλμ από την πόλη της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης. Τα νερά τους είναι κατάλληλα για ποσιθεραπεία και λουτροθεραπεία. Επισκεφθείτε τις ιαματικές θερμοπηγές και απολαύστε την ομορφιά της περιοχής. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ και  εδώ

 

Επισκεφθείτε ακόμη το Δέλτα του Έβρου, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Η συνολική του έκταση είναι 200.000 στρέμματα και είναι το σπίτι 304 (!) ειδών πουλιών, 46 ειδών ψαριών, 40 ειδών θηλαστικών, 21 ειδών ερπετών και 7 ειδών αμφιβίων. Σπουδαίο! 

 

Τα ροζ φλαμίνγκο. 

Ανακαλύψτε τη μαγευτική Αλεξανδρούπολη

 

 

Αν βρεθείτε καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη μην παραλείψετε να κάνετε κι ένα σύντομο ταξίδι στο πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης. Τα δρομολόγια για το νησί είναι καθημερινά, ενώ εκτελούνται και δρομολόγια με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

 

Πανοραμική λήψη στη Χώρα Σαμοθράκης. 

 

Οι ξακουστές βάθρες της Σαμοθράκης. 

 

 

 

 

 

Πηγές: www.e-evros.gr

             www.alexpolis.gr

             www.evros-delta.gr

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!