Home / Beauty  / Αδύναμα νύχια; Έτσι δεν θα ξανασπάσουν!

Αδύναμα νύχια; Έτσι δεν θα ξανασπάσουν!

Συμβουλές για να μην σπάνε τα νύχια σας 

Θέλετε να έχετε περιποιημένο μανικιούρ, αλλά τα νύχια σας είναι αδύναμα, ταλαιπωρημένα και σπάνε; Συγκεντρώσαμε για εσάς τα τρία πιο σημαντικά tips για να έχετε όμορφα και δυνατά νύχια.

 

 

Μείνετε μακριά από το ημιμόνιμο και το gel.

Μπορεί να αποτελούν λύση που για όσες δεν έχουν τον χρόνο και τη διάθεση να κάνουν μόνες τους μανικιούρ, όμως οι διάφορες τεχνικές καλλωπισμού των νυχιών και η επαναλαμβανόμενη χρήση των προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες τεχνικές, αποδυναμώνουν τα νύχια μας. Για αυτό, προσπαθήστε να μείνετε για ένα διάστημα μακριά από το gel και το ημιμόνιμο μανικιούρ, αφήστε τα νύχια σας να ξεκουραστούν και επενδύστε σε θεραπείες  με βιταμίνες και αιθέρια έλαια, που θα τα δυναμώσουν.  

 

 

Η διατροφή είναι το κλειδί. 

Η έλλειψη των απαραίτητων βιταμινών και ιχνοστοιχείων κάνει τα νύχια μας εύθραυστα. Από την άλλη η ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά ευεργετούν τα νύχια μας. Ο σίδηρος και το κάλιο είναι θαυματουργά, ενώ οι βιταμίνες A, B και C, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος και οι πρωτεΐνες ενδυναμώνουν σημαντικά τα νύχια μας. Βάλτε στη διατροφή σας τρόφιμα ζωικής προέλευσης, γαλακτοκομικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άφθονα λαχανικά που θα κάνουν τα νύχια σας να μην σπάνε. 

 

 

Επενδύστε στην ενυδάτωση. 

Ο αφυδατωμένος οργανισμός συνεπάγεται και ταλαιπωρημένα νύχια που σπάνε εύκολα. Για να ενυδατωθείτε πιείτε αφενός πολύ νερό, φάτε φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και αφετέρου, χρησιμοποιήστε τακτικά κρέμες και εδικά προϊόντα για τα νύχια και τα άκρα σας. Τέλος, όταν τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με το νερό και με απορρυπαντικά που περιέχουν τα καταστροφικά χημικά, φροντίστε να φοράτε γάντια για να τα προστατεύετε. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!