Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Αδυνατίστε την περίοδο της νηστείας

Αδυνατίστε την περίοδο της νηστείας

Ακολουθώντας 5 πολύτιμες diet συμβουλές. 

Η δίαιτα την περίοδο της νηστείας εγκυμονεί κάποιες δυσκολίες, καθώς είναι πολύ συνηθισμένο να βάζουμε κιλά όταν νηστεύουμε. Παρόλα αυτά είναι εφικτό να χάσουμε πόντους. Πώς; Τα μυστικά είναι ο τρόπος μαγειρέματος, οι ποσότητες και η ποιότητα των τροφών που καταναλώνετε. 

 

 

 

Φροντίστε ώστε να μην επιβαρύνετε τις τροφές που επιτρέπονται στη νηστεία με τον τρόπο που τις μαγειρεύετε. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσετε το τηγάνι και να μαγειρεύετε τα γεύματά σας στην κατσαρόλα, στο φούρνο, στον ατμό ή ψητά. 

 

 

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τροφές κλειδιά κατά τη διάρκεια της νηστείας. Επιτρέπεται να τα καταναλώνετε, είναι εξαιρετικά υγιεινά, σας βοηθούν να αποτοξινωθείτε και να νιώθετε χορτάτοι. Όμως μην ξεχνάτε. Χρειάζεται να είστε προσεκτικοί με τις μερίδες που καταναλώνετε σε ό,τι αφορά τα φρούτα, διαφορετικά η θερμιδική πρόσληψη αυξάνεται με αποτέλεσμα να βάλετε κιλά. 

 

 

Την περίοδο της νηστείας μπορείτε να καταναλώνετε ζυμαρικά, όμως αν το παρακάνετε με τις ποσότητες είναι πολύ πιθανό να βάλετε κιλά. Πώς θα χάσετε; Μετριάστε τις ποσότητες ζυμαρικών που καταναλώνετε και προτιμήστε τα προϊόντα ολικής αλέσεως όπως ρύζι καστανό και  μακαρόνια ολικής. Τέλος, φροντίστε ώστε η σάλτσα που θα προσθέσετε να είναι κόκκινη σάλτσα ντομάτας ώστε να περιορίσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε. 

 

 

 

 

Η πιο “επικίνδυνη” για τη δίαιτά σας τροφή κατά την περίοδο της νηστείας είναι το ψωμί. Αν δεν το καταναλώνετε με μέτρο τότε είναι σίγουρο πως θα πάρετε κιλά και θα χαλάσετε τη γραμμή σας. Οπότε αφενός τρώτε το ψωμί με προσοχή και αφετέρου προτίμησε να είναι ολικής αλέσεως ή πολύσπορο. 

 

 

Τέλος, πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια της δίαιτας και την περίοδο της νηστείας είναι η ενυδάτωση του οργανισμού. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό, τσάι, φυσικούς χυμούς με μέτρο και να μετριάσετε τα αναψυκτικά. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!