Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Αδυνάτισμα χωρίς ραγάδες

Αδυνάτισμα χωρίς ραγάδες

Αδύνατο σώμα χωρίς ραγάδες. Κι όμως γίνεται!

Όλα τα tips για να αποτρέψεις τις ραγάδες. Οι κοκκινωπές ραβδώσεις που είναι αποτέλεσμα αυξομείωσης του βάρους είναι αλλοιώσεις του δέρματος. Εμφανίζονται συνήθως στο στομάχι, το στήθος, τους γοφούς και τους μηρούς και ενοχλούν πολλές γυναίκες. Ακόμη και όταν ο κίνδυνος ανάπτυξής τους είναι αυξημένος, όπως στην περίπτωση απώλειας βάρους, υπάρχουν τρόποι για να τις προλάβεις. 

 

Έλεγχος βάρους. 

 

Οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους είναι ίσως ο πιο κρίσιμος παράγοντας εμφάνισης των ραγάδων. Η γρήγορη απώλεια βάρους οδηγεί στην εμφάνισή τους. Προσπάθησε να χάνεις μέχρι 4 κιλά το μήνα ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες ανάπτυξής τους. Άλλωστε, οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν πως απώλεια 2- 4 κιλών μηνιαίως, είναι ιδανική για την διατήρηση του βάρους.  

 

Υγιεινή διατροφή.

 

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, είναι σημαντική για την πρόληψη των ραγάδων. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε και πρωτεΐνη, βοηθούν στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Ακόμη,  η βιταμίνη C θα κάνει το δέρμα σου πιο ανθεκτικό και θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις αλλοιώσεις της επιδερμίδας. 

 

Ενυδάτωση.

 

Μείνε ενυδατωμένη. Πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου απαλή και ελαστική. Το ξηρό δέρμα είναι περισσότερο επιρρεπές στην εμφάνιση ραγάδων. Ακόμη, το τσάι χωρίς καφεΐνη, λαχανικά και φρούτα, όπως το αγγούρι, η ντομάτα και οι φράουλες, είναι τροφές πλούσιες σε νερό. Προτίμησέ τα! 

 

Άσκηση.

 

Η καθημερινή ή τακτική άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία και την ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλέον, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, αποτρέποντας την εμφάνιση των ραγάδων. Είναι ώρα για τρέξιμο λοιπόν…

 
Έγκαιρη αντιμετώπιση των ραγάδων. 

 

Όταν ακόμη οι ραγάδες είναι κόκκινες και φρέσκες μπορούν να αντιμετωπιστούν και να αποχρωματιστούν. Θεραπείες laser και ειδικές κρέμες ανάπλασης, μπορούν να φέρουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.  Αντιμετώπισε έγκαιρα τις ραβδώσεις ώστε να ελαχιστοποιήσεις το μέγεθος τους και αν είναι εφικτό να τις εξαφανίσεις. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!