Home / Wellness  / Health  / To αγγούρι και οι πολύτιμες ιδιότητές του!

To αγγούρι και οι πολύτιμες ιδιότητές του!

Αγγούρι: πολύτιμος σύμμαχος υγείας και ομορφιάς.

Ποια είναι τα οφέλη του αγγουριού και γιατί το συγκεκριμένο λαχανικό είναι πολύτιμο για την ομορφιά και την υγεία μας;

Ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα και τον οργανισμό!

Τα αγγούρια αποτελούνται από περίπου 96% νερό, γεγονός που συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού και σας βοηθάει να ανταποκριθείτε στις καθημερινές σας ανάγκες σε υγρά. Ακόμη, η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό είναι βοηθητική στις λειτουργίες των νεφρών, προωθώντας την ούρηση, και βελτιώνοντας την υγεία των νεφρών!

Βελτιώνει το μανικιούρ σας!

Το πυρίτιο, ένα από τα σημαντικά συστατικά του αγγουριού, μπορεί να αποτρέψει το σπάσιμο και τη φθορά των  νυχιών που για διάφορους λόγους έχουν αποδυναμωθεί. Αποκτήστε και πάλι υγιή και δυνατά νύχια και κάντε το μανικιούρ ή το πεντικιούρ σας πιο εντυπωσιακό από ποτέ!

To αγγούρι και οι πολύτιμες ιδιότητές του!

Σας χαρίζει ενέργεια!

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και οι υδατάνθρακες που περιέχει το αγγούρι τονώνουν τον οργανισμό και αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειά μας. Ακόμη, το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε νερό είναι extra βοηθητικό για τον οργανισμό καθώς το νερό μας δίνει ζωντάνια και μας βοηθά να μειώσουμε κάπως τα σημάδια κούρασης.

Βοηθά στην απώλεια βάρους!

Τα αγγούρι είναι ένα ιδανικό σνακ για όσους προσέχουν την διατροφή τους και θέλουν να χάσουν βάρος καθώς έχει ελάχιστες θερμίδες αλλά μπορεί να είναι μια νόστιμη και δροσιστική προσθήκη στο διατροφολόγιό σας.  Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό και οι χαμηλές του θερμίδες, το καθιστούν σε ένα λαχανικό που βοηθά σημαντικά στη  μείωση του σωματικού βάρους.

Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού!

Το αγγούρι περιέχει αντιοξειδωτικά που αποσυμφορίζουν τον οργανισμό από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε διάφορους τύπους χρόνιων ασθενειών. Η αντιοξειδωτική δύναμη του αγγουριού είναι μεγάλη καθώς οι έρευνες διαπιστώνουν πως το συγκεκριμένο λαχανικό περιέχει φλαβονοειδή και τανίνες, δύο ομάδες ενώσεων, που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να εμποδίζουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Βελτιώνει την στοματική υγιεινή!

Οι φυτικές ίνες που περιέχει το αγγούρι βοηθούν στην αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων των δοντιών και των ούλων και ταυτόχρονα η κατανάλωσή του εξουδετερώνει τα οξέα που κάνουν κακό στη στοματική κοιλότητα.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!