Home / Wellness  / Mind  / Αγαπήστε το σώμα σας και βγείτε περήφανες στην παραλία

Αγαπήστε το σώμα σας και βγείτε περήφανες στην παραλία

Αγαπήστε το σώμα σας και βγείτε περήφανες στην παραλία
Αγαπήστε το σώμα σας και αγκαλιάστε τη μοναδικότητά σας. 

Η πλειοψηφία των γυναικών βιώνει αισθήματα άγχους και στρες λίγο πριν βγει στην παραλία. Δυστυχώς σύμφωνα με μελέτες περίπου 8 στις 10 γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες με το σώμα τους με αποτέλεσμα να μην αποδέχονται την εμφάνισή τους και να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την αυτοεκτίμηση και την αυτοεικόνα τους. Όταν δε πλησιάζει η στιγμή να βγουν στις παραλία στρεσάρονται υπερβολικά και δεν μπορούν να αφεθούν στη μαγεία της θάλασσας και του καλοκαιριού. Η μη αποδοχή της εικόνας και του εαυτού σύμφωνα με τους ψυχολόγους συνδέεται άμεσα με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αρνητικά συναισθήματα. Υπάρχουν όμως τρόποι για να αγκαλιάσουμε τη μοναδικότητά μας και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είναι. 

 

 

Μείνετε μακριά από το Instagram. 

Όχι μόνο από το Instagram, αλλά συνολικά από τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί να σπαταλάτε τον χρόνο σας στα social media και να μπαίνετε στη διαδικασία να συγκρίνετε τον εαυτό σας, με την πλασματική τελειότητα του Instagram; Αν έχετε παρατηρήσει πως το scroll down στα social σας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό σας, απλά σταματήστε το και προτιμήστε να κάνετε κάτι άλλο που σας προκαλεί ευφορία. 

 

Επικεντρωθείτε στα σημεία που σας αρέσουν πάνω σας. 

Δεν υπάρχει λόγος να κρίνετε τόσο αυστηρά τον εαυτό σας και να κάνετε focus συνέχεια στα σημεία που δεν σας αρέσουν και τόσο πάνω σας. Ξυπνήστε το πρωί και πείτε με αποφασιστικότητα στον εαυτό σας πως είστε όμορφη και πως έχετε τόσα πολλά στοιχεία πάνω σας που είναι γοητευτικά. Τονώστε την αυτοπεποίθησή σας και αφήστε στις άκρη τις αρνητικές σκέψεις. 

 

 

Αγαπήστε το σώμα σας και βγείτε περήφανες στην παραλία

 

 

Αν πάλι θέλετε να αλλάξετε κάτι, απλά κάντε το. 

Όταν δυσανασχετείτε με κάτι επάνω σας και δεν κάνετε κάτι για να το βελτιώσετε, τότε συνεχίζετε να μένετε δυσαρεστημένες με τις αρνητικές σας σκέψεις και την άσχημη εικόνα που έχετε δημιουργήσει για τον εαυτό σας. Αν λοιπόν θέλετε να βελτιώσετε κάποια σημεία επάνω σας, ξεκινήστε από σήμερα κιόλας χωρίς άγχος και με πρόγραμμα και θα τα καταφέρετε. Τέλος, πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας πως η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι τρόπος ζωής και επιλέγουμε να τον υιοθετήσουμε για να είμαστε πρώτα από όλα υγιείς.  

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!